Plaats Groningen
Uren 40 uur
Ervaring Medior
 • Je levert dagelijks een maatschappelijke bijdrage;
 • Je krijgt het salaris dat je waard bent;
 • Je hebt de keuze om in een Carrierecafe-leaseauto te rijden!

Wat ga je doen als Persoonlijk Zaakbehandelaar?

De Persoonlijk Zaakbehandelaar staat namens een landelijk overheidsorgaan in contact met ouders die mogelijk onterecht zijn aangemerkt als fraudeur. Het is aan jou om de volledige situatie in kaart te brengen. Dit doe je door alle gegevens uit het systeem bij elkaar te zoeken. Als je alle feiten op een rij hebt, neem je contact op met de ouders. Dit doe je om twee redenen: ten eerste om de ouder de mogelijkheid te geven om hun kant van het verhaal te vertellen. En ten tweede om de feiten te checken, hoe hebben zij deze gebeurtenissen zelf ervaren? De dossiers die je behandelt zijn allemaal dossiers waarbij de overheid zelf foutloos heeft gehandeld. Er bestaat een versnelde toets waarbij ouders kunnen tekenen voor een vergoeding van een vast bedrag. Gaan ze daarmee niet akkoord, dan komen ze in jouw werkbak terecht. Je spreekt ouders met een fors bedrag aan claims. Het emotionele aspect is daarom heel belangrijk in je werk: de ouder moet zich gehoord worden en in de meeste gevallen hebben ze niet bewust gefraudeerd. Je komt dossiers tegen waarbij de zaak oorzaak is van geldproblemen. Empathisch vermogen is daarom van groot belang om je werk als Persoonlijk Zaakbehandelaar goed te doen.

Zijn jouw dossiers compleet? Dan gaat een Beoordelaar beslissen of en welke compensatie er aan de ouders geboden wordt. Tijdens dit beslistraject wordt je soms bijgesschakeld, bijvoorbeeld omdat er toch nog informatie blijkt te ontbreken.

Je volgt een opleiding van twee weken voor je als Persoonlijk Zaakbehandelaar aan de slag gaat. Tijdens de opleiding leer je alles wat nodig is om je werk naar behoren te kunnen doen.

Hoe verdeel jij je tijd?

Het merendeel van je tijd besteed je aan de dossier opbouw. Je haalt informatie uit het huidige en uit het oude systeem. Ongeveer een dag per week besteed je aan contact met ouders. Gezien het emotionele gewicht van de situatie kunnen gesprekken soms lang duren. Een klein deel van je tijd besteed je aan overleg met de Beoordelaar.

Wat zijn onze functiewensen?

Voldoe jij aan onderstaande functiewensen? Dan kunnen we je zeker helpen bij het vinden van een passende opdracht!

 • Je hebt een HBO/WO-diploma in juridische richting;
 • En je hebt minimaal twee ervaring in een juridische functie;
 • Of je volgt een relevante WO-studie en je zoekt een baan voor daarnaast.

Waarom je kiest voor carrierecafe

  • We hebben 20 jaar ervaring met het arbeidsbemiddeling;
  • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
  • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij je wensen.

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

laritzatempvoortestdaarnaverwijderen
Laritza Hannessen