Plaats Utrecht
Uren 40 uur
Ervaring Medior
Salaris 5500
 • Je wordt een belangrijke schakel in de strijd tegen witwassen;
 • Je krijgt het salaris dat je waard bent;
 • Je hebt de keuze om in een Carrierecafe-leaseauto te rijden!

Wat ga je doen als AML CTF Expert?

Een bank is wettelijk verantwoordelijk om de strijd aan te gaan met witwassen en andere vormen van financiële criminaliteit. Een geautomatiseerd systeem scant daarom alle transacties van alle klanten van de bank, op zoek naar signalen die duiden op fraude. Als AML CTF Expert word je verantwoordelijk voor het finetunen van dit systeem. Op basis van rules bepaalt het systeem of een transactie als ‘ongebruikelijk’ kan worden aangeduid en of er nader onderzoek nodig is naar de integriteit van de klant. Een AML Analist voert dit onderzoek uit. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat het systeem heel goed begrijpt wat ‘ongebruikelijk’ is.

Het is jouw taak te bepalen hoe de rules die bepalen wanneer er nader onderzoek nodig is en wanneer niet ingesteld moeten worden. Daarbij zoek je doorlopend naar een balans tussen efficiëntie en risico: alle transacties laten onderzoeken is onbegonnen werk, maar te weinig transacties onderzoeken levert een risico op voor de bank. Zaken doen met een klant die betrokken is bij financiële criminaliteit kan immers een flinke boete vanuit toezichthouders opleveren. Als AML CTF Expert baseer je jouw bevindingen over rule-instellingen op uitgebreid onderzoek. Je bent doorlopend bezig om trends op gebied van transactiemonitoring te onderzoeken en in kaart te brengen. De rule wijzigingen die je op basis daarvan hebt bepaald, worden door een IT-team opgepakt. Kennis van AML is in deze rol veel relevanter dan technische kennis.

Carrierecafe heeft een uitgebreid netwerk binnen de wereld van CDD/KYC/AML. Bij de Rabobank zijn ze doorlopend op zoek naar AML CTF Experts. Interesse? Via ons netwerk kom je zeker binnen, dus stuur je CV direct in!

Hoe verdeel jij je tijd?

Het merendeel van je tijd besteed je aan trendonderzoeken. Je stelt vast welke ontwikkelingen er zijn op gebied van financiële criminaliteit. Je kijkt hier niet op individueel klantniveau naar, zoals een AML Analist, maar alleen vanuit een helikoptervisie. Heeft een trend invloed op de werking van het systeem? Dan formuleer je een verzoek naar het IT-team dat de technische aanpassingen vervolgens realiseert. Een klein deel van je tijd besteed je aan bijscholing.

Wat zijn onze functiewensen?

Voldoe jij aan onderstaande functiewensen? Dan kunnen we je zeker helpen bij het vinden van een passende opdracht!

 • Je hebt een HBO/WO-diploma;
 • Je hebt twee jaar werkervaring in AML;
 • Of je hebt werkervaring als Business Analist, Informatie Analist en je hebt affiniteit en kennis van KYC/AML;
 • Je hebt verregaande kennis van Excel.

Waarom je kiest voor carrierecafe

  • We genieten een voorkeurspositie in AML-bemiddeling;
  • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
  • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij je wensen.

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

7662 corne bouwman
Corné Bouwman