Capaciteitsmanager

HBO
Fulltime
Amsterdam

Als Capaciteitsmanager maak je forecasts voor het callcenter van een grote bank. Binnen het WFM-team ben jij degene die naar de langere termijn kijkt.

aminelowres
Of neem contact op met Amine
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Stuur Amine een appje!
Bereik Amine op LinkedIn

Personeelsplanner

HBO
Fulltime
Amsterdam

Als Personeelsplanner ben je verantwoordelijk voor de planning van het callcenter van één van onze klanten. Je plant honderden collega’s in, dus je dagelijkse werk kan een behoorlijk complexe puzzel worden.

aminelowres
Of neem contact op met Amine
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Stuur Amine een appje!
Bereik Amine op LinkedIn

Traffic Manager

HBO
Fulltime
Amsterdam

De Traffic Manager bewaakt de servicelevels van het callcenter van een grote bank. Je houdt wachtrijnen in de gaten en je lost onverwachte bezettingsproblemen op

aminelowres
Of neem contact op met Amine
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Stuur Amine een appje!
Bereik Amine op LinkedIn

Welke vacatures hebben jullie voor Personeelsplanners?

We zijn momenteel doorlopend op zoek naar Personeelsplanners die voor aan de slag willen bij het WFM-team dat de planning doet voor het callcenter van ABN AMRO in Amsterdam. Het werk bij deze grote bank is enorm uitdagend, omdat een bank enorm grote klantstromen heeft. Voor jou betekent dit dagelijks een complexe puzzel maken.

Wat zijn de dagelijkse taken van een Personeelsplanner?

Een Personeelsplanner moet met heel veel verschillende factoren rekening houden: bijvoorbeeld voorkeuren van medewerkers, piek- en dal momenten qua klantcontact en actuele ontwikkelingen. Daarnaast heeft iedere medewerker een ander ervaringsniveau en verschillende skills waar hij of zij al dan niet op ingewerkt wordt. Dit maakt een rooster al snel complex. Uiteraard word je geholpen door een goede WFM-tool die de klus iets eenvoudiger maakt. Maar desondanks kraken je hersens dagelijks.

Als Personeelsplanner heb je daarnaast een signalerende rol. Jij weet bijvoorbeeld als eerste dat bepaalde medewerkers de App waarin ze hun eigen beschikbaarheid op moeten geven niet goed invullen. En jij merkt ook als eerste dat er te weinig medewerkers zijn ingewerkt op een bepaalde skill. Dit soort signalen geef je af aan de Team Lead van het callcenter. Hij of zij is er vervolgens verantwoordelijk voor om wat met jouw signaal te doen.

Wat is het verschil tussen een Planner en een Roosteraar?

Roosteraar wordt wel eens als synoniem gebruikt voor Planner, maar het is wel degelijk een andere rol. Met een Roosteraar wordt vaak iemand bedoeld die een rooster maakt in excel. Dit is over het algemeen geen fulltime bezigheid, maar een extra taak. Voor een grote organisatie is dit echter niet genoeg. Een organisatie met een ingericht WFM-proces huurt Personeelsplanners in die met behulp van een WFM-tool complexe roosters maken.

Ervaring als Roosteraar kan wel helpen wanneer je een stap wil maken naar een rol als WFM-planner, zolang je aan de opleidingseis kunt voldoen (HBO). Maar iedere carrière is persoonlijk, dus mocht je interesse hebben, neem gerust contact op zodat we je op maat kunnen informeren!

Welke opleiding heb ik nodig?

Om personeelsplanner te worden heb je een afgerond HBO-diploma nodig, hoewel MBO4 in combinatie met werkervaring ook zeker volstaat. Een specifieke aanvullende opleiding is niet nodig, maar er bestaan wel WFM-opleidingen die ook personeelsplanning behandelen. Vaak gaan deze opleiding echter over het gehele WFM-proces, waarvan roosteren een onderdeel is.

Ervaring met Verint, de WFM-tool waar de meeste financiële dienstverleners werken, is wel een belangrijke voorwaarden om méér kans te maken op een functie.

Wat is het salaris van een Personeelsplanner?

Het salaris van een Personeelsplanner hangt af van ervaring, kennis en kunde. Als je twee jaar werkervaring hebt is je startsalaris ongeveer 3000 euro bruto. Iets meer ervaring? Dan kan je salaris al snel oplopen tot 3500 euro bruto per maand. Uiteraard hangt het ook sterk af van waar je gaat werken. Bovengenoemde salarissen zijn bij financiële dienstverleners vrij gebruikelijk.

Is het mogelijk om door te groeien vanuit een callcenter?

Ja. Dat is zeker mogelijk, en gebeurt ook regelmatig. Als Personeelsplanner heb je weinig te maken met de dagelijkse gang van zaken op het callcenter. Zeker wanneer je thuis werkt. Maar voor je begrip van klantstromen en begrip voor wat de medewerkers dagelijks meemaken kan een callcenter achtergrond zeker goed zijn.

Wij werken onder andere voor...