Junior Adviseur MKB

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Als Adviseur MKB ben je hét aanspreekpunt van de bank voor zakelijke klanten die geen vaste Accountmanager hebben. Voor het merendeel zijn dit MKB-klanten uit je eigen regio.

aminelowres
Of neem contact op met Amine
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Stuur Amine een appje!
Bereik Amine op LinkedIn

Senior Adviseur MKB

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Als Senior Adviseur MKB ben je hét aanspreekpunt van de bank voor zakelijke klanten die geen vaste Accountmanager hebben. Voor het merendeel zijn dit MKB-klanten uit je eigen regio.

aminelowres
Of neem contact op met Amine
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Stuur Amine een appje!
Bereik Amine op LinkedIn

Kredietbeoordelaar Zakelijk

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Als Kredietbeoordelaar Zakelijk beoordeel je ingediende kredietvoorstellen van mkb- en grootzakelijke ondernemers. Deze voorstellen worden in de meeste gevallen ingediend door een Accountmanager.

debby konaltempvoortestdaarnaverwijderen
Of neem contact op met Debby
Bel Debby op 06 - 53479604
Stuur Debby een e-mail
Stuur Debby een appje!
Bereik Debby op LinkedIn

Adviseur MKB

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Als Adviseur MKB ben je hét aanspreekpunt van de bank voor zakelijke klanten die geen vaste Accountmanager hebben. Voor het merendeel zijn dit MKB-klanten uit je eigen regio.

aminelowres
Of neem contact op met Amine
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Stuur Amine een appje!
Bereik Amine op LinkedIn

Openstaande vacatures voor Financieringsspecialisten bij de Rabobank

Voor Rabobank zijn we doorlopend op zoek naar Financieringsspecialisten met een of twee jaar ervaring. Ze kunnen versterking gebruiken op meerdere locaties, door het hele land. Staat jouw gewenste locatie momenteel niet tussen onze vacatures? Neem dan gerust contact op, dan kijken we wat we voor je kunnen doen.

Veel Financieringsspecialisten werken bij de Rabobank. Dit heeft te maken met het aantal MKB-klanten dat deze bank heeft: vanuit hun historie als boerenleenbank hebben ze traditioneel veel klanten uit de Food & Agri-sector. De Rabobank heeft daarbij een klantenbestand dat door het hele land is verspreid. De bank heeft altijd openstaande vacatures voor Financieringsspecialisten. In de Randstad zoeken ze over het algemeen bankiers die kennis hebben van de vastgoedmarkt en daarbuiten zoeken ze bankiers met kennis van Food & Agri.

Kan ik ook bij een andere bank aan de slag?

Uiteraard hebben ook andere banken regelmatig openstaande vacatures voor Financieringsspecialisten. ING Bank bijvoorbeeld. Het gaat dan met name om vacatures waarbij je financieringsvoorstellen voor grootzakelijke klanten afhandelt. Ook Van Lanschot heeft naar verhouding altijd veel Financieringsspecialisten in dienst. Twijfel je wat de beste werkcultuur voor jou is? Stuur dan gerust je CV in, er is altijd werk voor ervaren Financieringsspecialisten!

Wat is het salaris van een Financieringsspecialist?

Het salaris hangt af van twee factoren: je ervaringen en de complexiteit van de aanvragen die je gaat behandelen. Een Financieringsspecialist die GZ-verzoeken afhandelt heeft doorgaans een hoger salaris dan een specialist die zich met name met MKB-klanten bezig houdt. Gemiddeld gezien beginnen de salarissen met een jaar ervaring of meer bij 3500 euro per maand, afhankelijk van de vacature kan dit oplopen tot ongeveer 5500 euro (in dat geval specifiek voor zakelijke klanten).

Wat is het verschil tussen een Accountmanager en een Financieringsspecialist?

Een Accountmanager focust zich 100% op relatiebeheer. Hij is veel op pad en weet wat er speelt bij al zijn klanten. Een Financieringsspecialist heeft een hele specifieke taak: hij handelt een financieringsvoorstel af. Het hangt af van de omvang van een account hoe intensief het directe contact tussen Financieringsspecialist en klant is. Hoe groter het account, hoe meer betrokkenheid er is. Daarbij hangt het af van de opdrachtgever: de invulling is niet overal hetzelfde.

Het contact tussen Accountmanager en Financieringsspecialist is doorgaans redelijk intensief. De afhandeling van een kredietvoorstel kan een grote invloed hebben op de relatie tussen klant en bank. Zodoende is het logisch dat de Accountmanager en Financieringsspecialist samen optrekken.

Wat is het verschil tussen een Financieringsspecialist en een Kredietanalist?

De Accountmanager en de Financieringspecialist vormen een ‘commerciële tandem’ binnen de bank. Zij bekijken een financieringsverzoek voornamelijk vanuit kansen. De Kredietacceptant beoordeelt het financieringsvoorstel vanuit de bank en kijkt vooral naar risico’s. De praktijk is uiteraard wat genuanceerder: ook ‘de commerciële tandem’ heeft ook een goed gevoel van de risico’s die bij een plan horen en de Kredietacceptant begrijpt ook wel dat een bank klanten nodig heeft. Deze drie disciplines komen er daarom samen wel uit in veel gevallen.

Deze functie bekleden zonder ervaring?

Zoek je een vacature voor Junior Financieringsspecialist om het vak te leren? Momenteel heeft Carrierecafe geen doorlopende opdrachten voor jou. Maar: neem zeker eens contact met ons op zodat we met je mee kunnen kijken hoe je carrière zich verder kan ontwikkelen om uiteindelijk Financieringsspecialist te worden. Bijvoorbeeld door eerst aan de slag te gaan als Adviseur Bedrijven of ervaring op te doen op de zakelijke klantenservice.

Wij werken onder andere voor...