Wat ga je doen als Team Lead KYC ?

Als Team Lead KYC stuur je dagelijkse operatie van een KYC-team aan van 15 tot 20 medewerkers. Je team is gespecialiseerd in een bepaalde doelgroep of een proces, bijvoorbeeld de grootzakelijke klant of het onboardingsproces. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat het team goed functioneert. Je krijgt de rol van coachende leidinggevende. Je stimuleert medewerkers om het maximale uit zichzelf te halen. Individuele behoeften zijn bij jou bekend en waar mogelijk faciliteer je ze. Daarnaast kijk je naar het team als geheel. Lopen processen zoals ze moeten? Zijn er gedragskwesties die het resultaat van je team negatief beïnvloeden? Je signaleert knelpunten en lost ze op.

Je team is opgebouwd uit een uitgebalanceerde mix van junior, medior en senior collega’s. Eén van je voornaamste taken is het vasthouden van die balans. Je bent doorlopend op zoek naar geschikte kandidaten om je team te versterken. De deadlinedruk is groot en daarom is er altijd vraag naar KYC Analisten. Jij bent verantwoordelijk voor het beoordelen van deze nieuwe kandidaten. Inhoudelijke coaching valt niet binnen je takenpakket. In je team zitten een aantal kwaliteitscontroleurs die de kwaliteit van dossierafhandeling controleren. Het is wel aan jou om conclusies te trekken over het algemene kennisniveau van je afdeling. Dit doe je in nauw overleg met een opleidingscoach, die je informeert over veelvoorkomende vragen die Analisten niet kunnen beantwoorden. Het is vervolgens jouw verantwoordelijkheid om te bepalen of er extra tijd besteed moet worden aan training en opleiding.

Carrierecafe heeft een uitgebreid netwerk binnen de wereld van KYC. We helpen je graag aan een vacature bij ABN AMRO of Rabobank. We zoeken doorlopend Team Leads die KYC-teams van grote (en kleinere) banken naar een hoger plan kunnen tillen!

Hoe verdeel jij je tijd?

Als Team Lead KYC verdeel jij je tijd evenredig over een aantal taken: je neemt beslissingen over opleidingstrajecten voor je volledige team, je past het vier ogen principe toe bij complexe dossiers, je maakt een planning voor de afdeling en je neemt deel aan procesverbeteringstrajecten. Daarnaast neem jij de evaluatiecyclus van jouw medewerkers op je.

Wat zijn onze functiewensen?

Voldoe jij aan onderstaande functiewensen? Dan kunnen we je zeker helpen bij het vinden van een passende opdracht!

  • Je hebt een HBO/WO-diploma;
  • Je hebt minimaal zeven jaar ervaring op gebied van KYC/CDD;
  • Je hebt ervaring met het coachen van collega’s;
  • Je schrijft en spreekt uitstekend Nederlands én Engels.

Waarom je kiest voor carrierecafe

    • We genieten een voorkeurspositie in KYC-bemiddeling;
    • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
    • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij je wensen.

Direct solliciteren

Solliciteren met CV
Solliciteren zonder CV
Solliciteren via LinkedIn

lesleyrond mailfoto

Lesley Reus

Jouw contactpersoon
Bel Lesley op 0655805744
Stuur Lesley een e-mail
Bereik Lesley op LinkedIn
Direct solliciteren

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

lesleyrond mailfoto
Lesley Reus