Wat ga je doen als Risk Analist?

Als Risk Analist breng je de wereld van data, finance en risicomanagement samen. Je ondersteunt interne stakeholders bij het identificeren van risicofactoren voor een bank. Met name op het gebied van compliance en kredieten is er altijd vraag naar gemotiveerde professionals die verstand hebben van data én financiën. Je specialiseert in één van deze thema’s en onderzoekt of je patronen ziet uit beschikbare data. Deze patronen zet je om in een rapportages die de business helpen om beslissingen te nemen die zijn gebaseerd op gedegen onderzoek.

Als Risk Analist credit trek je conclusies over risicosectoren. Je analyseert bij welke sectoren het kredietrisico het grootste is. Op basis van deze data kunnen kredietverlenende afdelingen de branche waaruit een financiering komt anders afwegen. Je wordt regelmatig betrokken bij meetings van de betreffende afdelingen, wanneer er behoefte is om te sparren over je conclusies. Ook op compliance-vlak is er een grote vraag naar Risk Analisten. Je onderzoek richt zich dan met name op het inschatten van risicovolle sectoren op gebied van reputatie.

Carrierecafe heeft een uitgebreid netwerk binnen de wereld van Risk & Compliance. Ook hebben we ruime ervaring met het selecteren van compliance professionals voor verschillende grote (en kleine) financiële dienstverleners. Met behulp van ons netwerk vind je met zekerheid jouw droombaan!

Hoe verdeel jij je tijd?

Als Risk Analist besteed je de helft van je tijd aan het halen van waarde uit beschikbare data. Dit wil zeggen: het verzamelen en analyseren van data. De conclusies voor verbeteringen die je daaruit haalt zijn de basis voor verbetervoorstellen voor de business. Je presenteert deze uitkomsten, wanneer nodig, zelf. Over het algemeen gaat het hierbij om presentatie voor interne stakeholders. De tijd die overblijft besteed je aan projecten.

Wat zijn onze functiewensen?

Voldoe jij aan onderstaande functiewensen? Dan kunnen we je zeker helpen bij het vinden van een passende opdracht!

  • Je hebt een HBO/WO-diploma;
  • Je hebt minimaal vier jaar relevante werkervaring;
  • Je hebt kennis van zowel data als Finance.

Waarom je kiest voor carrierecafe

    • We genieten een voorkeurspositie in compliancevacatures;
    • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
    • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij je wensen.

Direct solliciteren

Solliciteren met CV
Solliciteren zonder CV
Solliciteren via LinkedIn

max4353 lowres

Max Willebrands

Jouw contactpersoon

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

max4353 lowres
Max Willebrands