Plaats Amsterdam
Uren 40 uur
Ervaring Senior
Salaris 5000
 • Je maakt KYC Analisten beter in hun werk;
 • Je krijgt het salaris dat je waard bent;
 • Je hebt de keuze om in een Carrierecafe-leaseauto te rijden!

Wat ga je doen als Quality Checker KYC?

De Quality Checker is verantwoordelijk voor het controleren van het werk van KYC Analisten bij banken. Nadat zij hun onboarding of review hebben afgerond ben jij aan zet. Je kijkt kritisch naar de kwaliteit van het dossier. Je checkt de werkwijze conform de instructies en interne afspraken zijn uitgevoerd. Daarnaast kijk je naar de inhoud van het dossier. Zijn alle gegevens die wettelijk gezien vastgelegd moeten zijn aanwezig? Je leest de conclusies die een KYC Analist trekt kritisch door. Je scant of er conclusies zijn getrokken die onvoldoende onderbouwd zijn. Een aanname die een Analist heeft gedaan kan een cruciale rol spelen in de rechtbank in negatieve zin, daarom is het aan jou om als extra set scherpe ogen te fungeren. Is de kwaliteit van het dossier op orde? Dan sluit je het af. Is de kwaliteit niet op orde? Dan geef je feedback aan de KYC Analist van dienst, zodat hij of zij een correctieronde uit kan voeren.

Als Quality Checker doe je meer dan het nalopen van andermans werk. Vanwege je uitgebreide ervaring ben je ook een kennisbank voor je collega’s. Met name Junior KYC Analisten help je bij hun dagelijkse werk. Met jouw hulp kunnen KYC Analisten zoveel mogelijk dossiers in één keer goed afsluiten. Daarnaast sta je Team Leads en Quality Experts bij met raad. Omdat je nauw betrokken bent bij de operatie, weet je heel goed wat de kennisgaten op de afdeling zijn. Daarom heb je een signaalfunctie op dat vlak, zodat het training- en opleidingsprogramma’s goed aansluiten bij de kennisbehoefte op de werkvloer. Tot slot krijg je als Quality Checker een rol in het exit-proces van klanten die de regels hebben overtreden. Met enige regelmaat neem je plaats in een commissie die het exit-proces kritisch beoordeeld, om de kans dat een rechter een ander oordeel velt dan de bank zo klein mogelijk te maken.

Carrierecafe heeft een uitgebreid netwerk binnen de wereld van KYC. We helpen je graag aan een vacature bij ABN AMRO, ICS of Rabobank. We zoeken doorlopend Quality Checkers die veel ervaring hebben met één of meerdere KYC-processen, zoals de onboarding, EDR, PR, remediation of offboarding.

Hoe verdeel jij je tijd?

Als Quality Checker breng je veel tijd achter je bureau door om de kwaliteit van het werk van KYC Analisten te toetsen. Dit neemt het merendeel van je werkdag in beslag. Ook je dagelijkse vraagbaakfunctie neemt wat tijd in beslag. De tijd die overblijft besteed je aan overleggen, bijvoorbeeld over het kennisniveau op de afdeling.

Wat zijn onze functiewensen?

Voldoe jij aan onderstaande functiewensen? Dan kunnen we je zeker helpen bij het vinden van een passende opdracht!

 • Je hebt een HBO/WO-diploma;
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring op gebied van KYC/CDD;
 • Je hebt ervaring met het coachen van collega’s;
 • Je schrijft en spreekt uitstekend Nederlands én Engels.

Waarom je kiest voor carrierecafe

  • We genieten een voorkeurspositie in KYC-bemiddeling;
  • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
  • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij je wensen.

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

7662 corne bouwman
Corné Bouwman