Wat ga je doen als Quality Checker CDD?

De Quality Checker is verantwoordelijk voor het controleren van het werk van KYC Analisten bij banken. Nadat zij hun onboarding of review hebben afgerond ben jij aan zet. Je kijkt kritisch naar de kwaliteit van het dossier. Je checkt de werkwijze, volgens de instructies en dat de interne afspraken zijn uitgevoerd. Daarnaast kijk je naar de inhoud van het dossier. Zijn alle gegevens die wettelijk gezien vastgelegd moeten zijn aanwezig? Je leest de conclusies die een KYC Analist trekt kritisch door. Je scant of er conclusies zijn getrokken die onvoldoende onderbouwd zijn. Een aanname die een Analist heeft gedaan kan een cruciale rol spelen in de rechtbank in negatieve zin, daarom is het aan jou om als extra set scherpe ogen te fungeren. Is de kwaliteit van het dossier op orde? Dan sluit je het af. Is de kwaliteit niet op orde? Dan geef je feedback aan de KYC Analist van dienst, zodat hij of zij een correctieronde uit kan voeren.

Als Quality Checker doe je meer dan het nalopen van andermans werk. Vanwege je uitgebreide ervaring ben je ook een kennisbank voor je collega’s. Met name Junior KYC Analisten help je bij hun dagelijkse werk. Met jouw hulp kunnen KYC Analisten zoveel mogelijk dossiers in één keer goed afsluiten. Daarnaast sta je Team Leads en Quality Experts bij met raad. Omdat je nauw betrokken bent bij de operatie, weet je heel goed wat de kennisgaten op de afdeling zijn. Daarom heb je een signaalfunctie op dat vlak, zodat het training- en opleidingsprogramma’s goed aansluiten bij de kennisbehoefte op de werkvloer. Tot slot krijg je als Quality Checker een rol in het exit-proces van klanten die de regels hebben overtreden. Met enige regelmaat neem je plaats in een commissie die het exit-proces kritisch beoordeeld, om de kans dat een rechter een ander oordeel velt dan de bank zo klein mogelijk te maken. Je kunt daarnaast ingezet worden voor het tegenlezen van verschillende type dossiers zoals EDR, pr-dossiers.

Je kunt geplaatst worden bij opdrachtgevers ABN AMRO, Rabobank, ICS, De Volksbank, ING, Achmea, InsingerGilissen op locaties door het hele land!

Hoe verdeel jij je tijd?

Als Quality Checker breng je veel tijd achter je bureau door om de kwaliteit van het werk van KYC Analisten te toetsen. Dit neemt het merendeel van je werkdag in beslag. Ook je dagelijkse vraagbaakfunctie neemt wat tijd in beslag. De tijd die overblijft besteed je aan overleggen, bijvoorbeeld over het kennisniveau op de afdeling.

Wat zijn onze functiewensen?

 • Je hebt een afgeronde HBO-/WO opleiding;
 • Minimaal 3 jaar ervaring als CDD/KYC Analist
 • Uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden;
 • Je bezit over coachende vaardigheden.

Waarom je kiest voor carrierecafe

  • Onbeperkt en gratis ontwikkelen via de financiële opleider Dukers & Baelemans;
  • Keuze tot een leaseauto;
  • 8,33% vakantiegeld van het bruto jaarsalaris;
  • 25 vakantiedagen op basis van een 40-urige werkweek;
  • Thuiswerk- en internetvergoeding;
  • We hebben 20 jaar ervaring met het bemiddelen van bancaire professionals;
  • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
  • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij jouw wensen en ambities;
  • Door de begeleiding van een toegewezen Manager Detachering richting wij ons op jouw ontwikkeling én werkgeluk.

Direct solliciteren

lesleyrond mailfoto

Lesley Reus

Jouw contactpersoon
Bel Lesley op 0655805744
Stuur Lesley een e-mail
Bereik Lesley op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

lesleyrond mailfoto
Lesley Reus