Wat ga je doen als Quality Assurance Officer AML?

De Quality Assurance Officer controleert het werk van AML Analisten. Op basis van een alert over een ongebruikelijke transactie voert een Analist een klein onderzoek uit. De conclusies van dit onderzoek legt hij of zijn vast in een bondige beschrijving van twee of drie pagina’s. Het is jouw taak om de kwaliteit van dit kleine onderzoek te toetsen. Je stelt vast of de conclusies die zijn getrokken goed zijn onderbouwd en of de werkinstructies zijn opgevolgd. Is dit niet geval? Dan geef je feedback aan de Analist van dienst. Vaak betreft het Junior AML Analisten die het vak nog aan het leren zijn. Jouw feedbackmomenten zijn belangrijk voor hun verdere ontwikkeling.

Als Quality Assurance Officer ben je daarnaast een sparringpartner voor Senior AML Analisten. Vanwege je uitgebreide kennis kunnen ze je hulp gebruiken bij dossiers met een hoge mate van complexiteit. Des te meer jaren een AML Analist op zijn of haar CV heeft, des te complexer de toegewezen dossiers. Maar doordat ze veel met uitzonderlijke situaties te maken krijgen, hebben ze af en toe behoefte om met behulp van jouw kennis een knoop door te hakken. Tot slot heb je als Quality Assurance Officer een signalerende rol wat betreft het algemene kennisniveau op de afdeling AML. Stel je vast dat bepaalde vragen vaak aan je worden gesteld en/of dat er bepaalde zaken met grotere regelmaat fout gaan? Dan geef je een signaal af naar de Team Lead AML. Deze is vervolgens verantwoordelijk voor het organiseren van een kennissessie om het ‘kennisgat te vullen’.

Carrierecafe heeft een uitgebreid netwerk binnen de wereld van CDD/KYC/AML. We helpen je graag aan een passende vacature bij ICS of Rabobank. We zoeken doorlopend Quality Assurance Officers die kennis hebben van alle specialisaties binnen AML en het niveau van transactiemonitoring op de afdeling naar een hoger plan kunnen tillen!

Hoe verdeel jij je tijd?

Het merendeel van je tijd besteed je aan je kerntaak: het beoordelen van de kwaliteit van het werk van (met name) minder ervaren AML Analisten. Je geeft de verantwoordelijk Analist één-op-één feedback over zijn of haar afhandeling, zodat het werk alsnog op de juiste kwaliteit kan worden afgehandeld. Daarnaast heb je een vraagbaakfunctie tijdens de dagelijkse operatie en neem je deel aan casuïstiek overleggen.

Wat zijn onze functiewensen?

Voldoe jij aan onderstaande functiewensen? Dan kunnen we je zeker helpen bij het vinden van een passende opdracht!

  • Je hebt een HBO/WO-diploma;
  • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in AML/CDD;
  • Je hebt affiniteit met coaching en feedback geven.

Waarom je kiest voor carrierecafe

    • We genieten een voorkeurspositie in AML-bemiddeling;
    • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
    • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij je wensen.

Direct solliciteren

Solliciteren met CV
Solliciteren zonder CV
Solliciteren via LinkedIn

lesleyrond mailfoto

Lesley Reus

Jouw contactpersoon
Bel Lesley op 0655805744
Stuur Lesley een e-mail
Bereik Lesley op LinkedIn
Direct solliciteren

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

lesleyrond mailfoto
Lesley Reus