Wat ga je doen als Procesmanager CDD?

Customer Due Dilligence (CDD) is één van de meest besproken processen in de huidige bankwereld. Banken krijgen stevige deadlines opgelegd vanuit De Nederlandsche Bank (DNB) en doen er alles aan om ze te behalen. De reputatieschade dat een nieuwsartikel over klanten die betrokken zijn bij witwassen of terrorismefinanciering is dusdanig dat banken er alles aan doen om die associatie te vermijden. Met name de grote banken hebben de afgelopen jaren duizenden CDD Analisten ingehuurd om alle klanten doorlopend te toetsen op integriteit. Geen kleine klus. Als Procesmanager CDD houd jij je daarom bezig vragen als: hoe kan het CDD-proces zo efficiënt mogelijk ingericht worden? Hoe kan er zoveel mogelijk werk worden verzet met zo min mogelijk handjes? Wat is hierbij de rol van automatisering?

Als Procesmanager CDD kom je in een team terecht dat zich uitsluitend met soortgelijke vraagstukken bezighoudt. Elke Procesmanager heeft zijn eigen specialiteit op gebied van deelprocessen. Om precies te zijn: onboarding, Event Driven Review (EDR), Periodic Review (PR), remediation of offboarding. Ieder proces kent zijn eigen risico’s en kansen op proces- en systeemverbeteringen. Het is aan jou om te bepalen welke dit zijn.

In overleg met alle relevante stakeholders stel je vast wat er beter kan. Je schakelt met mensen uit de operatie die dossiers beoordelen, met de afdeling IT die instellen welke geautomatiseerde triggers aanleiding zijn voor een onderzoek en met stakeholders van andere afdelingen die regelmatig met CDD te maken krijgen. Vervolgens ga je met Team Leads in overleg over mogelijke proces- en systeemverbeteringen. Soms hebben je voorstellen alleen betrekking op de afdeling CDD. Maar het komt ook voor dat je de ketensamenwerking met andere afdelingen aanpakt. De invloed van CDD op de banking business is omvangrijk. Dus ook in de gehele keten valt er nog veel te winnen, vooral op gebied van communicatie onderling en het voorkomen van dubbel werk.

Carrierecafe heeft een uitgebreid netwerk binnen de wereld van CDD/KYC/AML. We weten dus heel goed hoe groot de uitdaging is waar met name de grote banken geconfronteerd worden. Daarom zoeken we doorlopend naar ambitieuze Procesmanagers voor ABN AMRO en Rabobank. Met behulp van ons netwerk kom je met zekerheid bij één van deze banken binnen!

Hoe verdeel jij je tijd?

Als Procesmanager CDD is de dagelijkse invulling van je werk mede afhankelijk van je eigen signalerende vermogen. Waar zie jij mogelijke verbeteringen? Een deel van je tijd is dus naar eigen invulling. Maar een gedeelte van jouw tijd wordt wel degelijk ‘geclaimd’ vanuit de business: bijvoorbeeld omdat er Procesmanager deel moet nemen aan een bepaald project of omdat er signalen vanuit klanten zijn die onderzocht moeten worden.

Wat zijn onze functiewensen?

Voldoe jij aan onderstaande functiewensen? Dan kunnen we je zeker helpen bij het vinden van een passende opdracht!

 • Je hebt een HBO/WO-diploma;
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring als Procesmanager;
 • Je hebt uitgebreide kennis van de Agile filosofie;
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels;
 • Je hebt voorkennis van het AML/CDD/KYC werkveld (mooie pre, zeker niet noodzakelijk).

Waarom je kiest voor carrierecafe

  • We genieten een voorkeurspositie in X-bemiddeling;
  • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
  • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij je wensen.

Direct solliciteren

Solliciteren met CV
Solliciteren zonder CV
Solliciteren via LinkedIn

max4353 lowres

Max Willebrands

Jouw contactpersoon

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

max4353 lowres
Max Willebrands