Wat ga je doen als Medewerker Debiteurenbeheer?

Als Medewerker Debiteurenbeheer sta je in contact met klanten en hun intermediairs over betalingsachterstanden voor verschillende kredieten en leningen. Je kunt hierbij denken aan: financial lease, rentekredieten, doorlopende en persoonlijke kredieten. Afhankelijk van je ervaring krijg je klanten toegewezen die lichte of zware betalingsachterstanden hebben. Bij 2 maanden betalingsachterstand is een standaardregeling vaak voldoende. Tussen de 2-12 maanden wordt dat vaak al lastiger en na een jaar wordt de lening helemaal afgeschreven. Dan is het voor lening verstrekker een kwestie van ‘redden wat er te redden valt’.

Afhankelijk van de fase waarmee jij aan de slag gaat krijg je direct te maken met klanten dan wel met derden. Bij grotere achterstanden sta je vaak in contact met bewindvoerders, budgetbeheerder en schuldhulpverleners. Bij deze klanten is de financiële situatie dusdanig dat ze hulp nodig hebben. In dit geval probeer je samen met de bemiddelaar tot een regeling te komen die voor alle partijen acceptabel is. Je vraagt een overzicht op van inkomsten en uitgaven, bepaalt de wettelijke ondergrens van bestaan en vervolgens die je een betalingsvoorstel. Iedere situatie is anders. Je besteedt daarom veel tijd aan de voorbereiding van je gesprekken.

Carrierecafe heeft meerdere doorlopende vacatures in Debiteurenbeheer bij onder andere ALFAM, ICS, ING Bank, Rabobank, SNS Bank, Stater en de Volksbank. We hebben 20 jaar ervaring met het bemiddelen van financiële professionals. In die tijd hebben we een uitgebreid netwerk opgebouwd, dat we graag inzetten om jouw droombaan te vinden!

Hoe verdeel jij je tijd?

Medewerker Debiteurenbeheer besteed je het grootste deel van je tijd aan het maken van financiële berekeningen en andere voorbereidende taken. Afhankelijk van de complexiteit van het dossier kan dit in extreme gevallen 40 minuten duren. Vervolgens bel je met de klant of intermediair. Dit duurt gemiddeld 20 minuten. Nadat je het gesprek hebt afgerond en betalingsregeling hebt geregeld, besteed je nog wat tijd aan de administratieve afwikkeling van het dossier.

Wat zijn onze functiewensen?

Voldoe jij aan onderstaande functiewensen? Dan kunnen we je zeker helpen bij het vinden van een passende opdracht!

  • Je hebt een MBO4-diploma;
  • Je hebt relevante werkervaring (Incasso, Debiteurenbeheer, Bewindvoering, Budgetbeheer);
  • Je bent in het bezit van WFT Basis en WFT Consumptief Krediet;
  • Je hebt kennis en ervaring met incassotechnieken, WSNP, faillissementen en schuldsanering.

Waarom je kiest voor carrierecafe

    • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
    • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij je wensen.

Direct solliciteren

Solliciteren met CV
Solliciteren zonder CV
Solliciteren via LinkedIn

debby_konaltempvoortestdaarnaverwijderen.png

Debby Konal

Jouw contactpersoon
Bel Debby op 06 - 53479604
Stuur Debby een e-mail
Bereik Debby op LinkedIn
Direct solliciteren

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

debby_konaltempvoortestdaarnaverwijderen.png
Debby Konal