Wat ga je doen als Medewerker Bijzonder Beheer?

Als Medewerker Bijzonder Beheer ga je in gesprek met klanten met betalingsachterstanden. Klanten die hun hypotheek niet kunnen betalen bijvoorbeeld, of doorlopend rood staan. Je belt ze op om de achterliggende oorzaak van de achterstanden te bepalen. Goed luisteren en laten merken dat je oprecht wilt helpen zijn essentieel om samen met de klant tot een oplossing te komen. Je streeft naar een oplossing die zowel voor de klant als de bank acceptabel zijn. Meestal is dit een betalingsregeling, maar in sommige gevallen is een op maat aanpak passender. Het is aan jou als Medewerker Bijzonder Beheer wat de beste oplossing is. Je hebt je eigen ‘vaste klanten’. Nadat je een betalingsregeling hebt getroffen, houd je in de gaten of de klant deze nakomt. Je neemt af en toe contact op om te kijken hoe met je klant gaat, en of de problemen die achter de betalingsachterstanden steken zijn opgelost. Ook in deze fase blijf je begripvol en zorg je ervoor dat de klant het idee krijgt dat de bank achter hem of haar staat.

Als Medewerker Bijzonder Beheer is je drijfveer met name mensen helpen. Heb je nog weinig ervaring? Dan ga je aan de slag in een team dat lichte betalingsachterstanden behandelt. Betalingsachterstanden zijn nooit leuk en ieder verhaal is anders, maar doorgaans word je in dit team geconfronteerd met minder heftige emoties. Zodra je meer ervaring hebt opgedaan, kun je ervoor kiezen om naar een team te gaan dat zware betalingsachterstanden behandelt. Naar verhouding besteed je in dat team meer tijd aan de voorbereiding en de afwikkeling van je gesprekken. Ook duik je dieper in wet- en regelgeving. De WSNP (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen) leer je bijvoorbeeld goed kennen.

Carrierecafe heeft doorlopende opdrachten bij meerdere financiële dienstverleners, zoals ALFAM, Flexfront, ING Bank, Rabobank, Stater en de Volksbank. Er bestaan subtiele verschillen tussen de manier van werken bij deze opdrachtgevers. Wij kijken graag met je mee om te bepalen welke werkcultuur het beste bij je past!

Hoe verdeel jij je tijd?

Als Medewerker Bijzonder Beheer besteed je het merendeel van de dag aan bellen met klanten, ongeveer 60%. Het overige deel van je dag besteed je aan de afhandeling van je gesprekken, bijvoorbeeld aan het vastleggen van de betalingsregeling die je met de klant overeen bent gekomen.

Wat zijn onze functiewensen?

Voldoe jij aan onderstaande functiewensen? Dan kunnen we je zeker helpen bij het vinden van een passende opdracht!

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt een jaar ervaring als Medewerker Bijzonder Beheer (of aanverwant);
 • Of je hebt jaren ervaring in een Financieel Advies-functie (en je bent toe aan een carrièreswitch);
 • Je hebt de volgende WFT-certificaten: Basis.
 • Je hebt minimaal één van de volgende WFT-certificaten: Hypothecair of Consumptief Krediet, Vermogen.

Waarom je kiest voor carrierecafe

  • We genieten een voorkeurspositie in X-bemiddeling;
  • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
  • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij je wensen.

Direct solliciteren

Solliciteren met CV
Solliciteren zonder CV
Solliciteren via LinkedIn

debby_konaltempvoortestdaarnaverwijderen.png

Debby Konal

Jouw contactpersoon
Bel Debby op 06 - 53479604
Stuur Debby een e-mail
Bereik Debby op LinkedIn
Direct solliciteren

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

debby_konaltempvoortestdaarnaverwijderen.png
Debby Konal