Plaats Amsterdam
Uren 40 uur
Ervaring Senior
Salaris 4500
 • Keer op keer weeg je kansen en risico’s af;
 • Je krijgt het salaris dat je waard bent;
 • Je hebt de keuze om in een Carrierecafe-leaseauto te rijden!

Wat ga je doen als Kredietbeoordelaar Zakelijk?

Als Kredietbeoordelaar Zakelijk beoordeel je ingediende kredietvoorstellen van mkb- en grootzakelijke ondernemers. Deze voorstellen worden in de meeste gevallen ingediend door een Accountmanager. Vanuit een risicogerichte blik kijk je heel kritisch naar de risico’s die de bank loopt bij het accepteren van het voorstel. Vind je de risico’s te groot? Dan ga je in gesprek met de Accountmanager. Samen zijn jullie er verantwoordelijk voor om het belang van de klant en de bank goed af te wegen. Afhankelijk van de hoogte van het kredietbedrag mag je al dan niet zelf een eindoordeel vellen. Bij hoge bedragen gaat jouw advies eerst langs een kredietcommissie, die uiteindelijk bepaalt of het krediet wordt toegekend.

Als Kredietbeoordelaar Zakelijk heb je daarnaast een fiatterende rol. Je past hier vier ogen principe toe op het werk van je directe collega’s. Je controleert of de ingevoerde cijfers kloppen en of de getrokken conclusies overeen komen met die van jou zelf. De uitkomsten van je controle koppel je terug. Je eigen werk wordt ook door een collega gecontroleerd. Niet omdat er geen vertrouwen is, maar omdat je van elkaar kan leren. Het al dan niet verlenen van een krediet kan verstrekkende gevolgen hebben voor je klant, daarom is een extra controle geen overbodige luxe.

Carrierecafe heeft de afgelopen twintig jaar een groot netwerk opgebouwd in de bancaire wereld. Zodoende hebben wij doorlopend vacatures voor Kredietbeoordelaars bij meerdere banken, zoals ABN AMRO en Rabobank. We zetten ons netwerk graag in om je te helpen om jouw droombaan te vinden!

Hoe verdeel jij je tijd?

Als Kredietbeoordelaar Zakelijk besteed je het merendeel van je tijd aan je kerntaak: kredietbeoordeling. De hoeveelheid tijd dat je wordt ingeroosterd om het werk van je collega’s te fiatteren is afhankelijk van je ervaring en het afhandelingsniveau van je eigen dossiers. Gemiddeld genomen besteed je hier een dag per week aan. Tot slot heb je met regelmaat overleg met collega’s van accountmanagement en/of kredietmanagement.

Wat zijn onze functiewensen?

Voldoe jij aan onderstaande functiewensen? Dan kunnen we je zeker helpen bij het vinden van een passende opdracht!

 • Je hebt een HBO-diploma;
 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring als Kredietbeoordelaar (of een vergelijkbare rol);
 • Je hebt sectorspecifieke kennis van: Food & Agri, Vastgoed of Logistiek.

Waarom je kiest voor carrierecafe

  • We hebben 20 jaar ervaring met het bemiddelen van bancaire professionals;
  • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
  • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij je wensen.

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

debby konaltempvoortestdaarnaverwijderen
Debby Konal