Wat ga je doen als Junior CDD Analist?

Know Your Customer (KYC) en Customer Due Dilligence. Het zijn termen die je ongetwijfeld al hebt gehoord. Als Junior CDD Analist voer je de kerntaak uit van de CDD-afdeling: het analyseren van klantdossiers. De grote vraag die jij keer op keer moet beantwoorden: kan deze klant betrokken zijn bij witwassen, fraude, terrorismefinanciering of een andere vorm van financiële criminaliteit? Het is jouw taak om te controleren of de klant zich geïdentificeerd heeft, of er vreemde transactiepatronen zijn en of er andere zaken zijn die vragen oproepen. De inhoud van je onderzoek hangt mede af van de doelgroep waarin jij je gaat specialiseren. Bijvoorbeeld vermogende particulieren of het mkb.

Als Junior CDD Analist volg je eerst een interne opleiding. Je wordt wegwijs gemaakt in de systemen en procedures die je nodig hebt om je klantonderzoek uit te kunnen voeren. Vanaf het moment dat je meedraait op de afdeling wordt je intensief begeleid door een senior-collega. Je werkt zelfstandig, maar er is altijd iemand die je vragen kan beantwoorden. Je moet het CDD-vak nog leren en daarvoor krijg je de ruimte. De complexiteit van de dossiers is minder hoog dan bij je ervaren collega’s. Een grote corporate met een internationaal bestuur en een afzetmarkt die is verspreid over de hele wereld, dat dossier is nog niet voor jou. Dossiers zijn verdeeld over laag, midden en hoge risico’s. Met name de laag risicodossiers worden door jou opgepakt. Het merendeel van je klanten is niet crimineel. Dit verlaagt de druk op je werk en geeft je de kans om een goede basis te leggen, zodat je de onderwereld later in je carrière goed dwars kunt zitten!

Carrierecafe heeft een uitgebreid netwerk binnen de wereld van CDD. We helpen je graag aan een vacature bij ABN AMRO, ICS of Rabobank. Wil je jouw CDD-carrière goed starten, maar weet je nog niet precies hoe of waar? Solliciteer dan gerust. Dan maken we voor jou een perfecte match met één van onze opdrachtgevers!

Hoe verdeel jij je tijd?

Als Junior CDD Analist breng jij je tijd door in systemen van de KVK en systemen waar banken onderling gegevens uit wisselen over klanten met een verhoogd risico. Maar ook social media en lokaal nieuws kunnen een bron van informatie zijn. Alles om in kaart te brengen of een bank risico’s loopt bij het aangaan of aanhouden van de relatie met een klant. Bijvoorbeeld vanwege betrokkenheid bij witwassen of fraude.

Wat zijn onze functiewensen?

Voldoe jij aan onderstaande functiewensen? Dan kunnen we je zeker helpen bij het vinden van een passende opdracht!

  • Je hebt een HBO/WO-diploma;
  • Je hebt minimaal twee jaar ervaring in de financiële wereld (ongeacht welke functie);
  • Je schrijft en spreekt uitstekend Nederlands én Engels.

Waarom je kiest voor carrierecafe

    • We genieten een voorkeurspositie in CDD-bemiddeling;
    • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
    • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij je wensen.

Direct solliciteren

Solliciteren met CV
Solliciteren zonder CV
Solliciteren via LinkedIn

aminelowres.png

Amine Mokaddem

Jouw contactpersoon
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Bereik Amine op LinkedIn
Direct solliciteren

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

aminelowres.png
Amine Mokaddem