Wat ga je doen als Junior AML Analist?

Anti Money Laundering (AML) is een specialiteit binnen het Customer Due Dilligence werkveld. Als AML Analist focus jij je op één onderdeel van het CDD-proces: ongebruikelijke transacties. Een geautomatiseerd systeem scant dagelijks alle banktransacties en stelt vast of er afwijkingen zijn die onderzocht moeten worden. Bijvoorbeeld: een klant met een modaal inkomen krijgt €100.000,- gestort. Dit bedrag valt buiten de norm die als ‘normaal’ is aangeduid. Het systeem maakt daarom een alert aan. Deze alert komt vervolgens in jouw werkbak terecht.

Als Junior AML Analist ben jij vervolgens aan zet. Je onderzoekt of er een logische verklaring is voor deze ongebruikelijk hoge storting. De klant kan bijvoorbeeld een erfenis hebben ontvangen of een gift. Je gebruikt de voor jouw beschikbare systemen om een goede verklaring te vinden. Blijven er vragen open staan? Dan neem je zelf contact op met de klant om zijn of haar verklaring op te nemen. Heb je alle puzzelstukjes gelegd? Dan leg je jouw conclusies vast in een bondige samenvatting van twee tot drie pagina’s. Wanneer er sprake is van financiële criminaliteit wordt er een melding gemaakt bij de Financial Intelligence Unit (FIU), een overheidsorgaan dat onderdeel uit maakt van het Ministerie van Financiën. Je werk kent dus een maatschappelijk tintje: mede dankzij jou kunnen zaken die niet in de haak zijn worden aangepakt.

Als Junior AML Analist word je begeleid door een ervaren rot uit het vak. Het kost ongeveer een jaar de tijd om alle aspecten van Anti Money Laundering te beheersen. Met de hulp van deze ervaren kracht gaat dit zeker lukken. Na je start als AML Analist ga je vrijwel direct zelfstandig aan de slag. 

Je kunt geplaatst worden bij opdrachtgevers ABN AMRO, Rabobank, ICS, De Volksbank, ING, Achmea, InsingerGilissen op locaties door het hele land!

Hoe verdeel jij je tijd?

Het merendeel van je tijd besteed je aan je kerntaak: het analyseren van afwijkende transacties. Je pakt een alert op uit de werkbak en je gaat ermee aan de slag. Als Junior AML Analist maak je uiteraard regelmatig gebruik van de kennis van je collega’s. Daarnaast krijg je feedbacksessies waarin je tips krijgt van een ervaren collega.

Wat zijn onze functiewensen?

•    Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding;
•    Bij voorkeur 1 jaar werkervaring bij een financiële instelling;
•    Uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden;
•    Bereid om via Dukers & Baelemans aan de slag te gaan met diverse CDD/AML leergangen.
 

Waarom je kiest voor carrierecafe

  • Onbeperkt en gratis ontwikkelen via de financiële opleider Dukers & Baelemans;
  • Keuze tot een leaseauto;
  • 8,33% vakantiegeld van het bruto jaarsalaris;
  • 25 vakantiedagen op basis van een 40 urige werkweek;
  • Thuiswerk- en internetvergoeding;
  • We hebben 20 jaar ervaring met het bemiddelen van bancaire professionals;
  • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
  • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij jouw wensen en ambities;
  • Door de begeleiding van een toegewezen Manager Detachering richting wij ons op jouw ontwikkeling én werkgeluk.

Direct solliciteren

max4353 lowres

Max Willebrands

Jouw contactpersoon
Bel Max op 0625104691
Stuur Max een e-mail
Bereik Max op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

max4353 lowres
Max Willebrands