Wat ga je doen als Junior AML Analist?

Anti Money Laundering (AML) is een specialiteit binnen het Customer Due Dilligence werkveld. Als AML Analist focus jij je op één onderdeel van het CDD-proces: ongebruikelijke transacties. Een geautomatiseerd systeem scant dagelijks alle banktransacties en stelt vast of er afwijkingen zijn die onderzocht moeten worden. Bijvoorbeeld: een klant met een modaal inkomen krijgt €100.000,- gestort. Dit bedrag valt buiten de norm die als ‘normaal’ is aangeduid. Het systeem maakt daarom een alert aan. Deze alert komt vervolgens in jouw werkbak terecht.

Als Junior AML Analist ben jij vervolgens aan zet. Je onderzoekt of er een logische verklaring is voor deze ongebruikelijk hoge storting. De klant kan bijvoorbeeld een erfenis hebben ontvangen of een gift. Je gebruikt de voor jouw beschikbare systemen om een goede verklaring te vinden. Blijven er vragen open staan? Dan neem je zelf contact op met de klant om zijn of haar verklaring op te nemen. Heb je alle puzzelstukjes gelegd? Dan leg je jouw conclusies vast in een bondige samenvatting van twee tot drie pagina’s. Wanneer er sprake is van financiële criminaliteit wordt er een melding gemaakt bij de Financial Intelligence Unit (FIU), een overheidsorgaan dat onderdeel uit maakt van het Ministerie van Financiën. Je werk kent dus een maatschappelijk tintje: mede dankzij jou kunnen zaken die niet in de haak zijn worden aangepakt.

Als Junior AML Analist wordt je begeleid door een ervaren rot uit het vak. Het kost ongeveer een jaar de tijd om alle aspecten van Anti Money Laundering te beheersen. Met de hulp van deze ervaren kracht gaat dit zeker lukken. Na je start als AML Analist ga je vrijwel direct zelfstandig aan de slag. Maar je hebt dus altijd iemand om op terug te vallen tijdens je dagelijkse werk. Daarnaast wordt de afhandeling van je werk gecontroleerd door een Quality Assurance Officer. Tijdens feedbacksessies leer je wat je de volgende keer anders kunt doen, of concreter kunt beschrijving. Door deze sessies leer je het vak extra goed en extra snel!

Carrierecafe heeft een uitgebreid netwerk binnen de wereld van CDD/KYC/AML. We helpen je graag aan een passende vacature bij ABN AMRO, ICS of Rabobank. We zijn doorlopend op zoek naar ambitieuze professionals die graag een eerste stap willen maken in het AML-werkveld!

Hoe verdeel jij je tijd?

Het merendeel van je tijd besteed je aan je kerntaak: het analyseren van afwijkende transacties. Je pakt een alert op uit de werkbak en je gaat ermee aan de slag. Als Junior AML Analist maak je uiteraard regelmatig gebruik van de kennis van je collega’s. Daarnaast krijg je feedbacksessies waarin je tips krijgt van een ervaren collega.

Wat zijn onze functiewensen?

Voldoe jij aan onderstaande functiewensen? Dan kunnen we je zeker helpen bij het vinden van een passende opdracht!

  • Je hebt een HBO/WO-diploma;
  • Je hebt enige ervaring met CDD/KYC/AML/TM (bijvoorbeeld als neventaak bij je vorige baan);
  • Je hebt WWFT en of TM cursussen gevolgd (grote pré, niet noodzakelijk).

Waarom je kiest voor carrierecafe

    • We genieten een voorkeurspositie in AML-bemiddeling;
    • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
    • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij je wensen.

Direct solliciteren

Solliciteren met CV
Solliciteren zonder CV
Solliciteren via LinkedIn

debby_konaltempvoortestdaarnaverwijderen.png

Debby Konal

Jouw contactpersoon
Bel Debby op 06 - 53479604
Stuur Debby een e-mail
Bereik Debby op LinkedIn
Direct solliciteren

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

debby_konaltempvoortestdaarnaverwijderen.png
Debby Konal