Wat ga je doen als Junior Adviseur MKB?

Als Adviseur MKB ben je hét aanspreekpunt van de bank voor zakelijke klanten die geen vaste Accountmanager hebben. Voor het merendeel zijn dit MKB-klanten uit je eigen regio. Je dag wordt verdeeld in twee blokken: een halve dag zit je op inbound telefonie en de andere helft van de dag besteed je aan administratie taken. Tijdens je inbound dagdeel fungeer je als tweede lijn voor zakelijke klanten. Als de klantenservice een vraag inhoudelijk te complex vindt, dan wordt de klant aan jou doorgeschakeld. Je begeleidt de klant vervolgens uitgebreid bij het bepalen van de mogelijkheden voor een financiering. De zakelijke kant van de bank(website) kun je dromen, dus je vertelt de klant precies wat hij waar kan vinden. Uitspraken doen over de mogelijke uitkomst van een financieringsaanvraag doe je niet. Maar: je doet meer dan alleen maar aangeven ‘waar de klant moet klikken’, je voert inhoudelijke gesprekken. Je voorkomt dat klanten worden verrast zodra ze een beslissing op hun aanvraag krijgen. Bijvoorbeeld omdat er documenten ontbreken of omdat zaken verkeerd zijn ingevuld.

Als Adviseur MKB besteed je het tweede deel van je dag aan administratieve taken. Uit een werkbak haal je een financieringsaanvraag tot maximaal €100.000,- en vervolgens ga je aan de slag met het kredietvoorstel. Je werkt het voorstel zelf uit en dient het in. Het kredietvoorstel wordt vervolgens intern beoordeeld. Een vast klantportfolio heb je niet, daarom beschrijf je jouw handelingen zo helder mogelijk in het CRM-systeem, zodat de klant later in het proces ook een goede antwoord op zijn vragen kan krijgen van één van je collega’s. De uiteindelijke beslissing over een kredietaanvraag wordt door een Financieringsspecialist genomen. De uitkomst wordt gecommuniceerd richting de klant. Vragen die over de beslissing worden gesteld komen bij het belteam van je eigen afdeling terecht.

Je kunt geplaatst worden bij opdrachtgevers als Rabobank en ABN AMRO en ING.

Hoe verdeel jij je tijd?

Als Adviseur MKB  besteed je de helft van je tijd aan direct klantcontact. De gesprekken die je voert zijn uitvoerig. Kennis van zakenbankieren is zeker nodig. De overige tijd besteed je aan administratieve taken en het beoordelen van kredietvoorstellen tot een bepaald bedrag, waarover je zelf een beslissing mag nemen.

Wat zijn onze functiewensen?

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding;
 • Je hebt 1 jaar ervaring in de zakelijke dienstverlening bij een bank;
 • De bent in het bezit van WFT Basis.

Waarom je kiest voor carrierecafe

  • Onbeperkt en gratis ontwikkelen via de financiële opleider Dukers & Baelemans;
  • Keuze tot een leaseauto;
  • 8,33% vakantiegeld van het bruto jaarsalaris;
  • 25 vakantiedagen op basis van een 40 urige werkweek;
  • Thuiswerk- en internetvergoeding;
  • We hebben 20 jaar ervaring met het bemiddelen van bancaire professionals;
  • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
  • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij jouw wensen en ambities;
  • Door de begeleiding van een toegewezen Manager Detachering richting wij ons op jouw ontwikkeling én werkgeluk.

Direct solliciteren

aminelowres

Amine Mokaddem

Jouw contactpersoon
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Bereik Amine op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

aminelowres
Amine Mokaddem