Wat ga je doen als Hypotheekspecialist?

Als Hypotheekspecialist beoordeel je hypotheekaanvragen van ondernemers. Een Hypotheekadviseur zet een aanvraag voor je op de werklijst en vervolgens ga je aan de slag. Je controleert of alle benodigde documenten aangeleverd zijn. Zo nee, dan geef je de aanvraag terug aan de Hypotheekadviseur met het verzoek om de benodigde documenten bij de klant op te vragen. Je hebt zelf geen klantcontact. Jouw werk vindt zich op de achtergrond plaats. Is de aanvraag volledig? Dan stel je het zakelijke inkomen van de ondernemer vast en bepaal je het hypotheekbedrag dat daar maximaal mee geleend mag worden.

Alles dat je als Hypotheekspecialist doet is op maat. Iedere ondernemer is anders, iedere hypotheek is anders. Werk je nu als Hypotheekacceptant voor particuliere aanvragen? Dan is dit inhoudelijk gezien jouw volgende stap! Een checklist afwerken is niet voldoende, je zult keer op keer de puzzel helemaal zelf moeten maken. Afhankelijk van je huidige ervaring krijg je aanvragen op je werklijst op niveau 1,2 of 3 van complexiteit. Des te meer ervaring je hebt met het bepalen van zakelijke inkomens, des te complexer de dossiers die je toegewezen krijgt. In deze rol heb je de komende jaren dus nog genoeg nieuws te leren en ontdekken! De eerste Hypotheekspecialist die zijn werk volledig op routine doet, moet nog geboren worden!

Carrierecafe heeft twintig jaar ervaring met het bemiddelen hypotheekprofessionals. In die tijd hebben we een uitgebreid netwerk opgebouwd. Binnen dit netwerk bevinden zich onder andere inhuurmanagers van ABN AMRO, Florius en Nationale Nederlanden. Onze doorlopende vacature voor Hypotheekspecialist kan dus bij meerdere opdrachtgevers ingevuld worden!

Hoe verdeel jij je tijd?

Als Hypotheekspecialist duik je diep in de dossiers. Dit neemt het merendeel van je tijd in beslag. Een klein deel van je tijd besteed je aan overleg met Hypotheekadviseurs. Zij zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor de terugkoppeling aan de klant, dus ze zijn afhankelijk van jouw toelichting om de klant goed te kunnen informeren. Tot slot fungeer je bij vlagen als vraagbaak voor collega’s met minder ervaring. Jouw kennis wordt ingezet om het niveau van de afdeling als geheel omhoog te tillen.

Wat zijn onze functiewensen?

Voldoe jij aan onderstaande functiewensen? Dan kunnen we je zeker helpen bij het vinden van een passende opdracht!

  • Je hebt een HBO/WO-diploma;
  • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met acceptatie voor zakelijke klanten;
  • Je bent in het bezit van WFT Basis, Hypothecair Krediet en Vermogen;
  • Je bent in het bezit van Zakelijke Kredietverlening (K1, K2).

Waarom je kiest voor carrierecafe

    • We genieten een voorkeurspositie in hypotheekfunctie-bemiddeling;
    • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
    • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij je wensen.

Direct solliciteren

Solliciteren met CV
Solliciteren zonder CV
Solliciteren via LinkedIn

debby konaltempvoortestdaarnaverwijderen

Debby Konal

Jouw contactpersoon
Bel Debby op 06 - 53479604
Stuur Debby een e-mail
Bereik Debby op LinkedIn
Direct solliciteren

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

debby konaltempvoortestdaarnaverwijderen
Debby Konal