Wat ga je doen als Hypotheekadviseur?

Als Hypotheekadviseur zorg je ervoor dat nieuwe klanten een passende hypotheek krijgen. Het kan gaan om klanten die een huis willen kopen en zelf aankloppen bij de hypotheekverstrekker om te vragen hoeveel ze kunnen lenen. Als Hypotheekadviseur die direct in dienst is van de hypotheekverstrekker is zaak om de klant ervan te overtuigen dat jouw opdrachtgever de beste keuze is. Je zorgt ervoor dat de dienstverlening optimaal is. De afdeling Hypotheekacceptatie beoordeelt de aanvragen inhoudelijk, maar jij blijft het eerste aanspreekpunt van de klant. Ook houd je de doorlooptijden van jouw klanten nauwlettend in de gaten. Gaat het in jouw ogen te traag? Dan trek je aan de bel in belang van de klant.

Je wordt als Hypotheekadviseur ook ingezet voor het behoud van bestaande klanten. Zijn er signalen dat een klant zijn hypotheek wil oversluiten naar een andere verstrekker? Dan neem je contact op en ga je uitgebreid in gesprek. Vaak blijkt dat de huidige hypotheek niet helemaal passend is en dat een nieuw voorstel het probleem oplost.

Ook het nabellen van klanten met risicovolle hypotheken behoort tot je takenpakket. Je kunt hierbij denken aan effectenhypotheken, aflosvrije hypotheken en andere vormen waarbij de lening niet in 30 jaar standaard wordt afgelost. Er bestaat vaak een beter passende oplossing voor klanten. Het is aan jou om dit vast te stellen, contact op te nemen en ze aan te sporen om hun hypotheekvorm te wijzigen.

Als Hypotheekadviseur ga je een afhankelijke rol vervullen voor één grote hypotheekverstrekker, zoals ABN AMRO, Flexfront of ING Bank. Carrierecafe heeft in de afgelopen 20 jaar een netwerk opgebouwd in de hypotheekwereld en daarom hebben we momenteel doorlopende vacatures bij deze hypotheekverstrekkers. Gebruik ons netwerk om je droombaan te vinden. Stuur direct je CV in!

Hoe verdeel jij je tijd?

Als Hypotheekadviseur is het helpen van klanten je kerntaak. Het ruime merendeel van je tijd besteed je aan gesprekken met klanten en de voorbereiding en afwikkeling van die gesprekken. Een deel van je tijd besteed je aan contact met collega’s, voornamelijk Hypotheekacceptanten, over lopende aanvragen. Je neemt zelf niet de beslissing over een hypotheekaanvraag, daarom is het van groot belang om de beslissing van de bank goed te begrijpen.

Wat zijn onze functiewensen?

Voldoe jij aan onderstaande functiewensen? Dan kunnen we je zeker helpen bij het vinden van een passende opdracht!

  • Je hebt een HBO/WO-diploma;
  • Je bent in het bezit van WFT Basis, Hypothecair Krediet, Vermogen en MifiD II (adviseren);
  • Je hebt minimaal twee jaar ervaring als Hypotheekadviseur (of aanverwant).

Waarom je kiest voor carrierecafe

    • We hebben 20 jaar ervaring met het bemiddelen van bancaire professionals;
    • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
    • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij je wensen.

Direct solliciteren

Solliciteren met CV
Solliciteren zonder CV
Solliciteren via LinkedIn

debby_konaltempvoortestdaarnaverwijderen.png

Debby Konal

Jouw contactpersoon
Bel Debby op 06 - 53479604
Stuur Debby een e-mail
Bereik Debby op LinkedIn
Direct solliciteren

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

debby_konaltempvoortestdaarnaverwijderen.png
Debby Konal