Wat ga je doen als Hypotheekacceptant?

Als Hypotheekacceptant beoordeel je hypotheekaanvragen van particuliere huizenkopers. Deze aanvragen worden ingediend door een Hypotheekadviseur en vervolgens bepaal jij of de klant recht heeft op de aangevraagde hypotheek. Een geautomatiseerd systeem scant de binnengekomen stukken en vult op basis daarvan gegevens in het aanvraagsysteem in. Jij controleert of het systeem de juiste gegevens op de juiste plek heeft neergezet. Vervolgens controleer je of alle benodigde documenten zijn aangeleverd. Tot slot controleer je nog of gegevens correct zijn ingevuld, zoals het jaarsalaris, en of er bewijslast is toegevoegd. Je koppelt terug aan de Hypotheekadviseur welke gegevens aangevuld moeten worden. De adviseur is vervolgens verantwoordelijk voor de communicatie richting de klant.

Als Hypotheekacceptant bouw je langzaam je kennis uit. Je begint met betrekkelijke eenvoudige aanvragen en leer je er nieuwe hypotheekvormen bij. De verhuurhypotheek bijvoorbeeld, de beoordeling daarvan is wat complexer en daarom heb je ruimte kennis nodig om de beoordeling te leren. Naast inhoudelijke zaken kun je ook nieuwe taken leren. Bijvoorbeeld het fiatteren, het controleren van het werk je collega’s. Daarvoor heb je echter wel een hoge kwaliteitsscore nodig. Maar het biedt je wel de mogelijkheid om je takenpakket langzaam uit te breiden. Je werk als Hypotheekacceptant blijft daarom afwisselend op de langere termijn.

Carrierecafe heeft twintig jaar ervaring met het bemiddelen hypotheekprofessionals. In die tijd hebben we een uitgebreid netwerk opgebouwd. Binnen dit netwerk bevinden zich onder andere inhuurmanagers van ABN AMRO, DAK Hypotheken, Flexfront, Florius, ING Bank, Rabobank, Nationale Nederlanden, SNS Bank en de Volksbank. Onze doorlopende vacature voor Hypotheekacceptant kan dus bij meerdere opdrachtgevers ingevuld worden!

Hoe verdeel jij je tijd?

Als Hypotheekacceptant besteed je het merendeel van je tijd aan je kerntaak: acceptatie. Je moet het dus heel leuk vinden om diep dossiers in te duiken, want je hebt geen klantcontact. Een klein deel van je tijd besteed je aan contact met Hypotheekadviseurs. Zij moeten jouw beslissing uitleggen aan de klant, dus goede communicatie is van groot belang. Tot slot besteed je een klein deel aan projectmatige taken, als je daarvoor open staat.

Wat zijn onze functiewensen?

Voldoe jij aan onderstaande functiewensen? Dan kunnen we je zeker helpen bij het vinden van een passende opdracht!

  • Je hebt een HBO werk- en denkniveau;
  • Je bent in het bezit van WFT Basis en Hypothecair Krediet;
  • Je hebt minimaal twee jaar ervaring als Hypotheekacceptant.

Waarom je kiest voor carrierecafe

    • We genieten een voorkeurspositie in hypotheekbemiddeling;
    • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
    • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij je wensen.

Direct solliciteren

Solliciteren met CV
Solliciteren zonder CV
Solliciteren via LinkedIn

debby_konaltempvoortestdaarnaverwijderen.png

Debby Konal

Jouw contactpersoon
Bel Debby op 06 - 53479604
Stuur Debby een e-mail
Bereik Debby op LinkedIn
Direct solliciteren

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

debby_konaltempvoortestdaarnaverwijderen.png
Debby Konal