Wat ga je doen als Financieringsspecialist MKB?

Een MKB’er klopt bij de bank aan omdat hij financiering nodig heeft voor zijn nieuwe onderneming. Een Accountmanager MKB gaat uitgebreid in gesprek met deze klant en schat in of het geschreven Business Plan levensvatbaar is, of de ondernemer in spé goed heeft nagedacht over het indekken van risico’s, het inbrengen van eigen geld en hoe het kennisniveau is over de markt waarin het bedrijf zich gaat begeven. Heeft de Accountmanager het plan commercieel interessant is en dat de bank daarom gehoor moet geven aan het verzoek tot financieren? Dan zet hij jou, Financieringsspecialist MKB, aan het werk om het financiële deel tot in de details uit te werken. Jullie gezamenlijke pleidooi – het financieringsplan – wordt intern getoetst door een kredietacceptatiecommissie die kritisch naar het plan kijkt vanuit de risico’s voor de bank. Soms zijn ze met je oordeel eens, soms niet. Je vormt samen met de Accountmanager een commerciële tandem die de rest van de organisatie overtuigt van de levensvatbaarheid van de ondernemer in spé.

Als Financieringsspecialist MKB heb je een binnendienstrol. Omdat jij zoveel tijd besteedt aan het zorgvuldig uitwerken van het overgrote deel van het financieringsplan, kan de Accountmanager doen waar hij goed in is: relaties onderhouden en nieuwe relaties aan gaan. Branchespecifieke informatie wordt steeds belangrijker bij het beoordelen van financieringsverzoeken. Daarom krijg je als Financieringsspecialist MKB een specifieke branche toegewezen. Door deze specialisatie kun je verzoeken sneller en beter beoordelen. Met name voor Food & Agri en Vastgoed zijn onze opdrachtgevers doorlopend op zoek naar goede Financieringsspecialisten.

Carrierecafe heeft de afgelopen twintig jaar een groot netwerk opgebouwd in de bancaire wereld. Zodoende hebben wij doorlopend vacatures voor Financieringsspecialisten bij meerdere banken, zoals ABN AMRO en Rabobank. We zetten ons netwerk graag in om je te helpen om jouw droombaan te vinden!

Hoe verdeel jij je tijd?

Als Financieringsspecialist besteed je met het merendeel van je tijd aan het opstellen van financieringsvoorstellen. Dit doe je in nauwe samenwerking met de Accountmanager. Het merendeel van je overgebleven tijd gebruik om te sparren met collega’s.

Wat zijn onze functiewensen?

Voldoe jij aan onderstaande functiewensen? Dan kunnen we je zeker helpen bij het vinden van een passende opdracht!

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt minimaal één jaar ervaring als Financieringsspecialist;
  • Of je hebt ruime ervaring in een aanverwante rol (Accountmanager, Intern Accountmanager, Kredietacceptant bijvoorbeeld).

Waarom je kiest voor carrierecafe

    • We hebben 20 jaar ervaring met het bemiddelen van bancaire professionals;
    • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
    • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij je wensen.

Direct solliciteren

Solliciteren met CV
Solliciteren zonder CV
Solliciteren via LinkedIn

debby konaltempvoortestdaarnaverwijderen

Debby Konal

Jouw contactpersoon
Bel Debby op 06 - 53479604
Stuur Debby een e-mail
Bereik Debby op LinkedIn
Direct solliciteren

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

debby konaltempvoortestdaarnaverwijderen
Debby Konal