Wat ga je doen als Compliance Officer ?

Een rol als Compliance Officer bij een grote bank is enorm uitdagend, intellectueel prikkelend en afwisselend. Je bent een interne adviseur voor complexe compliance vraagstukken. In de praktijk zijn dit voornamelijk vraagstukken die met de WWFT van doen hebben. Omdat je niet meedraait in de dagelijkse operatie van de KYC/AML business, kun je vanaf gepaste afstand naar casussen kijken waar de business op vast loopt. Op basis van jouw advies kunnen ze door. Je kijkt daarbij altijd naar de casus zelf, maar ook naar de onderliggende reden dat een vraag ontstaat. Het formuleren van een structurele oplossingsrichting is aan jou: wat kan er worden veranderd in processen, systemen of werkinstructies zodat de business een volgende keer zelfredzaam kan handelen?

Als Compliance Officer ben je de absolute specialist op het gebied van wetgeving. Je bent een vraagbaak voor de business voor complexe juridische vragen. Als echte specialist heb je een signaalfunctie wat betreft het kennisniveau van je KYC/AML-collega’s. Merk je dat er kennisgaten op de afdeling zijn? Dan schakel je met een team van opleidingsspecialisten, zodat zij een opleiding kunnen inrichten om het kennisniveau op de afdeling te verhogen. Op basis van jouw richtlijnen stellen ze een opleidingsprogramma samen.

Tot slot ben je als Compliance Officer verantwoordelijk om kritisch te kijken naar interne gedragspatronen die het dagelijkse werk kunnen beïnvloeden. Zelfs in een organisatie waar alles op papier perfect geregeld is, worden er fouten gemaakt die veroorzaakt worden door het gedrag van individuele medewerkers. Kennis van verandermanagement is daarom zeker geen overbodige luxe in deze rol. Je coacht mensen uit de business om actief te blijven kijken naar hun eigen gedrag vanuit een risicogerichte blik.

Carrierecafe heeft een uitgebreid netwerk binnen de wereld van KYC/AML. Ook hebben we ruime ervaring met het selecteren van compliance professionals voor verschillende grote (en kleine) financiële dienstverleners. We zijn doorlopend op zoek naar Compliance Officers voor onder andere ABN AMRO en Rabobank. Met behulp van ons netwerk vind je met zekerheid jouw droombaan!

Hoe verdeel jij je tijd?

Als Compliance Officer heb je heel veel taken. Je besteedt het merendeel aan je tijd aan casusoverleg met medewerkers uit KYC/AML-teams. Een groot deel van je tijd besteed je daarnaast aan het bijwerken van werkinstructies en andere interne beleidsstukken. Een halve dag per week ben je bezig met het bijwerken van je eigen kennisniveau. Tot slot ben je de contactpersoon voor externe stakeholders, zoals AFM en DNB.

Wat zijn onze functiewensen?

Voldoe jij aan onderstaande functiewensen? Dan kunnen we je zeker helpen bij het vinden van een passende opdracht!

  • Je hebt een WO-diploma (bij voorkeur in juridische richting);
  • Je hebt vier jaar relevante werkervaring (AML/KYC/Compliance/Legal);
  • Je hebt ervaring met verandermanagement en coaching;
  • Je spreekt en schrijft uitstekend Engels en Nederlands.

Waarom je kiest voor carrierecafe

    • We hebben 20 jaar ervaring in arbeidsbemiddeling;
    • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
    • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij je wensen.

Direct solliciteren

Solliciteren met CV
Solliciteren zonder CV
Solliciteren via LinkedIn

lesleyrond mailfoto

Lesley Reus

Jouw contactpersoon
Bel Lesley op 0655805744
Stuur Lesley een e-mail
Bereik Lesley op LinkedIn
Direct solliciteren

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

lesleyrond mailfoto
Lesley Reus