Plaats Utrecht
Uren 40 uur
Ervaring Senior
 • Je ontvangt een goed uurtarief;
 • Project bijna klaar? Wij zijn al op zoek naar een nieuwe opdracht voor jou;
 • We hebben meerdere doorlopende ZZP-opdrachten in CDD/KYC/AML!

Wat ga je doen als Change Manager ZZP?

Het is misschien wel dé grootste doorlopende IT-veranderoperatie die de financiële sector ooit heeft gekend: het automatiseren van transactiemonitoring. Een operatie waar je als Change Manager een voorstaande rol pakt bij één van de grote banken. De bank heeft een strategie ontwikkeld voor het verder automatiseren van transactiemonitoring. Als Change Manager vertaal je deze strategische roadmap naar de dagelijkse operatie. Je vormt werkgroepen met daarin stakeholders uit alle hoeken van de bank, nationaal en internationaal. Om de TM-aanpak te laten slagen heb je alle lagen van de organisatie nodig. Om in deze rol te slagen moet je stakeholdermanagement beheersen op een heel hoog niveau.

Als Change Manager doe je een hele belangrijke bijdrage aan de strijd tegen witwassen en andere vormen van financiële criminaliteit. De maatschappelijke (en wettelijke) druk op banken om een bijdrage te leveren aan deze strijd is heel groot. Omdat het aantal girale transacties nog dagelijks toeneemt is hele slimme automatisering nodig om deze strijd behapbaar te houden. De TM-systemen zijn verantwoordelijk voor het vaststellen van 'ongebruikelijke transacties'. Deze ongebruikelijke transacties worden onderzocht door AML Analisten. De balans tussen hun workload en de kans dat een 'ongebruikelijke transactie' er tussendoor schiet is afhankelijk van de finetuning van de TM-systemen. Deze balans is één van de grootste doorlopende IT-uitdagingen voor de bank en team Changemanagement is binnen de bank de sturende kracht voor deze uitdaging.

Hoe verdeel jij je tijd?

De werkdagen van een Change Manager zijn zeer gevarieerd, daarom is je werkdag niet in een vast stramien te vangen. Het grootste deel van je werkdag besteed je aan het maken van tactische plannen, het controleren van de uitvoering van reeds geïmplementeerde plannen en in gesprek gaan met collega's uit alle lagen van de organisatie.

Wat zijn onze functiewensen?

Voldoe jij aan onderstaande functiewensen? Dan kunnen we je zeker helpen bij het vinden van een passende opdracht!

 • Je hebt een WO-diploma;
 • Je hebt minimaal tien jaar ervaring als Change Manager of in een aanverwante rol;
 • Je hebt kennis van het AML/KYC-proces;
 • Je hebt verregaande kennis van datagericht werken;
 • Je schrijft en spreekt uitstekend Engels en Nederlands.

Waarom je kiest voor carrierecafe

  • We hebben 20 jaar ervaring met het bemiddelen van bancaire professionals;
  • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
  • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij je wensen.

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

7662_corne_bouwman.jpg
Corné Bouwman