Wat ga je doen als CDD/KYC Analist?

Als CDD/KYC Analist schat je zelfstandig de integriteit van nieuwe of bestaande klanten in. Voor de meeste opdrachten die we open hebben staan, gaat het om zakelijke klanten. Je gaat de identiteit van belanghebbenden in het bedrijf na, je toetst of de opgegeven bedrijfsactiviteiten overeenkomen met de daadwerkelijke bedrijfsactiviteiten en je onderzoekt de geldstromen van- en naar het bedrijf. Carrierecafe is doorlopend op zoek naar CDD/KYC-Analisten die zich willen specialiseren in een proces, zoals de onboarding, EDR, PR, remediation of offboarding. Ook zijn er specialisaties mogelijk op basis van doelgroep, zoals Private- en Retail Banking, MKB, grootzakelijk en corporate.

Als CDD Analist bepaal je zelf de volgende stap in je loopbaan. Carrierecafe heeft een uitgebreid netwerk binnen de wereld van CDD en KYC. We helpen je graag aan een passende vacature bij ABN AMRO, ICS, De Volksbank, Rabobank, Achmea, InsingerGilissen. Het werk van een CDD en KYC-Analist verschilt per project en per opdrachtgever. De grote overeenkomst tussen alle opdrachten is dat je altijd zelfstandig aan de slag gaat en je een specialisatie kan kiezen. Door flink de diepte in te gaan, kun je binnen een aantal jaren doorgroeien naar Senior Analist! Heb je nog geen CDD-ervaring, maar heb je wel gewerkt als Accountmanager MKB/GZ, Intern Accountmanager, Financieringsspecialist of een andere rol waarbij diepgaande kennis van bedrijfsstructuren en risico’s noodzakelijk is? Dan is het zeker het overwegen waard om als CDD Analist of KYC Analist aan de slag te gaan. Door je werkgeschiedenis is het vaak mogelijk om de junior-stap over te slaan.

Hoe verdeel jij je tijd?

Als CDD/KYC Analist stort jij je volledig op je kerntaak: klantonderzoek. Je voert je taken volledig zelfstandig uit. Je gaat je verder specialiseren in een bepaalde doelgroep of proces. Door gefocust met je kerntaak bezig te zijn, werk je toe naar een rol als Senior CDD Analist. Neventaken heb je in principe niet. Maar: in afwezigheid van je senior collega’s neem je soms incidenteel een taak over, zoals het voorzitten van een dagstart of het begeleiden van een junior collega die het vak nog moet leren.

Wat zijn onze functiewensen?

Voldoe jij aan onderstaande functiewensen? Dan kunnen we je zeker helpen bij het vinden van een passende opdracht!

 • Je hebt een HBO/WO-diploma;
 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring op gebied van KYC/CDD;
 • Je schrijft en spreekt uitstekend Nederlands én Engels.

Waarom je kiest voor carrierecafe

  • Onbeperkt en gratis ontwikkelen via de financiële opleider Dukers & Baelemans;
  • Keuze tot een leaseauto;
  • 8,33% vakantiegeld van het bruto jaarsalaris;
  • 25 vakantiedagen op basis van een 40 urige werkweek;
  • Thuiswerk- en internetvergoeding;
  • We hebben 20 jaar ervaring met het bemiddelen van bancaire professionals;
  • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
  • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij jouw wensen en ambities;
  • Door de begeleiding van een toegewezen Manager Detachering richting wij ons op jouw ontwikkeling én werkgeluk.

Direct solliciteren

max4353 lowres

Max Willebrands

Jouw contactpersoon
Bel Max op 0625104691
Stuur Max een e-mail
Bereik Max op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

max4353 lowres
Max Willebrands