Wat ga je doen als Capaciteitsmanager?

Als Capaciteitsmanager maak je forecasts voor het callcenter van een grote bank. Binnen het WFM-team ben jij degene die naar de langere termijn kijkt. Je voorspelt hoe druk het gaat worden in bepaalde perioden van het jaar. Je forecast baseer je op ervaringen uit voorgaande jaren in combinatie met gebeurtenissen in de organisatie. Een grote wijziging in de Bankieren App heeft, bijvoorbeeld, invloed op je forecast. Als Capaciteitsmanager heb je regelmatig contact met interne stakeholders, om op de hoogte te blijven van zaken die in de Business gebeuren die invloed kunnne hebben op de hoeveelheid klantcontact.

Op basis van jouw voorspelling worden de roosters gemaakt voor de dagelijkse planning. Jij hebt geen operationele rol op korte termijn. Personeelsplanners maken de planning en Traffic Managers sturen de planning tijdens een werkdag bij, wanneer nodig. Als Capaciteitsmanager ben je wel eindverantwoordelijk voor het al dan niet behalen van KPI’s. Je blijft doorlopende in gesprek met Traffic Managers om te achterhalen waarom bepaalde doelstellingen niet gehaald worden. Vervolgens onderneem je actie, om te voorkomen dat dezelfde factoren opnieuw problemen veroorzaken.

Carrierecafe heeft de afgelopen twintig jaar een groot netwerk opgebouwd in de financiële wereld. We kennen het dagelijkse reilen en zeilen op callcenters bij banken heel goed. Daarom kunnen we je met zekerheid helpen om jouw volgende WFM-uitdaging te vinden!

Hoe verdeel jij je tijd?

Als Capaciteitsmanager steek je het merendeel van je tijd in het maken van de forecast. Je verzamelt relevante gegevens zoals cijfers uit voorgaande jaren, geplande communicatie-uitingen en andere factoren die van invloed kunnen zijn op het aanbod. Met collega’s uit de business schakel je regelmatig over de communicatieplanning, om vast te stellen wat de invloed is op de forecast. Tot slot besteed je nog een deel van je tijd aan evalueren van je voorspelling.

Wat zijn onze functiewensen?

Voldoe jij aan onderstaande functiewensen? Dan kunnen we je zeker helpen bij het vinden van een passende opdracht!

  • Je hebt een HBO-diploma;
  • Je hebt minimaal twee jaar ervaring als Capaciteitsmanager (of in aanverwante rol).

Waarom je kiest voor carrierecafe

    • We hebben 20 jaar ervaring met het bemiddelen van bancaire professionals;
    • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
    • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij je wensen.

Direct solliciteren

Solliciteren met CV
Solliciteren zonder CV
Solliciteren via LinkedIn

aminelowres

Amine Mokaddem

Jouw contactpersoon
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Bereik Amine op LinkedIn
Direct solliciteren

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

aminelowres
Amine Mokaddem