Wat ga je doen als AML Analist?

Als AML Analist beoordeel je geheel zelfstandig afwijkende transacties, over het algemeen van zakelijke klanten. De Team Lead AML kent je een paar pittige vraagstukken toe waarmee je vervolgens aan de slag gaat. Eerst verzamel je alle puzzelstukken en vervolgens trek jij je conclusie: is er sprake van witwassen of een andere vorm van financiële criminaliteit, of is de transactie voltrokken door een brave burger of ondernemer en is er een plausibele verklaring voor? Een Quality Assurance Officer controleert je conclusie en wanneer hij of zij het met je eens is wordt het dossier gesloten. Is er definitief iets niet in de haak? Dan wordt er een melding gemaakt bij de Financial Intelligence Unit (FIU), een overheidsorgaan dat onderdeel uit maakt van het Ministerie van Financiën.

Het grote voordeel aan de vacature voor Medior AML Analist is dat je een 100% focus hebt op je kerntaak: het analyseren van transactiepatronen. Er wordt van je verwacht dat je de basis al beheerst en dat je minimale begeleiding nodig hebt. Je bent vooral bezig om je kennis te verrijken en te zoeken naar een specialisatie. Bij afwezigheid van je senior collega’s proef je voorzichtig aan een vraagbaakrol en help je minder ervaren collega’s om hun draai te vinden.

Als medior beheers je het AML-vak inmiddels dusdanig dat je ook signalen af mag geven aan de afdeling Customer Due Dilligence (CDD). Jouw onderzoek kan reden zijn voor een Event Driven Review door een CDD Analist. Als jij de conclusie trekt dat er op basis van transactie-onderzoek aanleiding is om vanuit een breder perspectief te kijken naar een klant, dan wordt er vervolg gegeven aan je verzoek. Een CDD Analist gaat dan vervolgens nader onderzoeken of de bedrijfsactiviteiten wel juist opgegeven zijn, of er geografische risico’s zijn en of de opgegeven belanghebbenden wel compleet en correct opgegeven zijn. Jouw rol in de CDD-keten is dus essentieel!

Carrierecafe heeft een uitgebreid netwerk binnen de wereld van KYC. We helpen je graag aan een passende vacature bij ABN AMRO of Rabobank.

Hoe verdeel jij je tijd?

Het merendeel van je tijd besteed je aan je kerntaak: het analyseren van afwijkende transacties. Je pakt een alert op uit de werkbak en je gaat ermee aan de slag. Daarnaast krijg je feedbacksessies waarin je tips krijgt van een Quality Assurance Officer. Een klein deel van je tijd besteed je aan dagstarts en andere overlegvormen.

Wat zijn onze functiewensen?

Voldoe jij aan onderstaande functiewensen? Dan kunnen we je zeker helpen bij het vinden van een passende opdracht!

  • Je hebt een HBO/WO-diploma;
  • Je hebt minimaal twee jaar ervaring met AML en/of Transactiemonitoring;
  • Of je hebt minimaal drie jaar ervaring met CDD (en je bent bereid om het AML-vak snel te leren).

Waarom je kiest voor carrierecafe

    • We genieten een voorkeurspositie in AML-bemiddeling;
    • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
    • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij je wensen.

Direct solliciteren

Solliciteren met CV
Solliciteren zonder CV
Solliciteren via LinkedIn

7662_corne_bouwman.jpg

Corné Bouwman

Jouw contactpersoon
Bel Corné op 06-25354540
Stuur Corné een e-mail
Bereik Corné op LinkedIn
Direct solliciteren

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

7662_corne_bouwman.jpg
Corné Bouwman