Wat ga je doen als Accountmanager MKB?

Als Accountmanager MKB ben je het gezicht van de bank voor de regionale ondernemer. Je bent de contactpersoon voor regionale ondernemers die een krediet aanvragen tussen de 1 en 5 miljoen euro en daarom een vaste Accountmanager toegewezen krijgen. Jij bent er vervolgens verantwoordelijk voor om met de ondernemer in gesprek te gaan. Je achterhaalt tot in de details wat de groeiwensen zijn en je denkt mee over wat het productaanbod van de bank daarin kan betekenen. Vervolgens schrijf je een financieringsvoorstel. Je doet dit in nauwe samenwerking met een Financieringsspecialist, die het financiële deel van het plan tot in detail uitwerkt. Als jullie werk gedaan is, leg je het voorstel neer bij Kredietacceptatie, die het plan nog een kritisch toetsen aan de hand van een risicochecklist.

Als Accountmanager MKB ben je daarnaast verantwoordelijk voor het onderhouden van de relatie met je eigen klanten. Je steekt regelmatig je neus aan het venster om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Nu de Corona periode voorbij is, ga je weer vaker op pad. Je bouwt je netwerk in de regionale ondernemersgemeenschap uit (door on- én offline middelen te gebruiken), om nieuwe leads te genereren. Je specialiseert je daarbij in één branche, zoals Food & Agri of Vastgoed. Die sectorkennis zorgt ervoor dat je snel kunt schakelen en inhoudelijk echt een sparringpartner wordt voor de klant. Dit is een essentieel gegeven om de klant maximaal vertrouwen te geven in de bank.

Carrierecafe heeft de afgelopen twintig jaar een groot netwerk opgebouwd in de bancaire wereld. Zodoende hebben wij doorlopend vacatures voor Accountmanagers bij de Rabobank. We zetten ons netwerk graag in om je te helpen om jouw droombaan te vinden!

Hoe verdeel jij je tijd?

Als Accountmanager MKB draait het merendeel van je werkdag om nieuwe of bestaande klanten en hun financieringsbehoeften. Het voeren van gesprekken en de daaruit voortkomende werkzaamheden nemen ongeveer 70% van je werkweek in. Daarnaast spar je intensief met de Financieringsspecialist om de details in het plan strak te krijgen, en met kredietacceptatie om er zeker van te zijn dat de commerciële kansen net zo zwaar wegen als de risico’s van een plan. Tot slot besteed je een klein van je tijd met het bezoeken van netwerkborrels en andere regionale ondernemersbijeenkomsten.

Wat zijn onze functiewensen?

Voldoe jij aan onderstaande functiewensen? Dan kunnen we je zeker helpen bij het vinden van een passende opdracht!

  • Je hebt een HBO/WO-diploma;
  • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring (als (Intern) Accountmanager of Financieringsspecialist bijvoorbeeld).

Waarom je kiest voor carrierecafe

    • We hebben 20 jaar ervaring met het bemiddelen van bancaire professionals;
    • Met behulp van ons netwerk maak je de volgende stap;
    • Wij zoeken een opdracht die 100% aansluit bij je wensen.

Direct solliciteren

Solliciteren met CV
Solliciteren zonder CV
Solliciteren via LinkedIn

aminelowres

Amine Mokaddem

Jouw contactpersoon
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Bereik Amine op LinkedIn
Direct solliciteren

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

aminelowres
Amine Mokaddem