Professional Payroll voor opdrachtgevers

Heeft u freelancers ingehuurd en wilt u meer zekerheid met betrekking tot de wet DBA? Wij bieden freelancers het gevoel van zelfstandigheid, in de vorm van een zeer flexibel verloonmodel, tegen het tarief dat de freelancer normaal ontvangt. De freelancer draagt wel zijn werknemers- en werkgeverslasten af en valt ook in vangnet van het UWV. Deze constructie is onderbouwd met een uitzendovereenkomst en is daarmee geen zelfstandig ondernemer meer, maar een medewerker met een zeer flexibel loondienstverband. Zo loopt u geen enkel risico meer.

Hoe werkt dit?

Als organisatie betaal je de freelancer een tarief van € 50,00 per uur exclusief BTW. Dit tarief hanteren wij als uitgangsbedrag voor de verloning. Van dit uurtarief wordt een aantal kostencomponenten afgetrokken, waardoor een bruto beschikbaar tarief ontstaat.

Van dit bruto beschikbaar tarief worden de werkgeverslasten en werknemerslasten afgetrokken zodat er een netto loon ontstaat. En dit loon keren we dan uit aan de freelancer. Wij noemen deze “freelancer” geen freelancer meer, maar een “zelfstandig professional”.

Voordeel voor het bedrijf

  • Geen risico met betrekking tot de wet DBA;
  • Wij controleren alle benodigde processen en documenten;

Voordeel voor de Freelancer

  • Geen risico voor de wet DBA;
  • Bij ziekte wordt de freelancer doorbetaald.
  • De freelancer valt onder de ABU CAO.