Professional Payroll voor opdrachtgevers

Wat u vooraf moet weten:

Heeft u freelancers ingehuurd en wilt u meer zekerheid met betrekking tot de wet DBA? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij bieden freelancers het gevoel van zelfstandigheid in de vorm van een zeer flexibel verloningsmodel. Dit verloningsmodel zorgt ervoor dat de freelancer kan werken tegen hetzelfde tarief als de freelancer voorheen gewend was. De freelancer draagt dan ook zijn werknemers- en werkgeverslasten af en valt ook in het vangnet van het UWV. Deze constructie is onderbouwd met een uitzendovereenkomst, de freelancer is op deze manier geen zelfstandig ondernemer meer, maar een medewerker met een zeer flexibel loondienstverband. Zo loopt u geen enkel risico meer!

Hoe werkt dit?

Als organisatie betaalt u de freelancer bijvoorbeeld een tarief van € 50,00 per uur exclusief BTW. Dit tarief hanteren wij als uitgangsbedrag voor de verloning. Van dit uurtarief worden een aantal kostencomponenten afgetrokken, waardoor er een bruto beschikbaar tarief ontstaat.

Van dit bruto beschikbaar tarief worden de werkgeverslasten en werknemerslasten afgetrokken zodat er een netto loon ontstaat. Dit loon keren we dan uit aan de freelancer. Wij noemen deze “freelancer” geen freelancer meer, maar een “zelfstandig professional”.

Voordeel voor het bedrijf:

  • Geen risico met betrekking tot de wet DBA;
  • Wij controleren alle benodigde processen en documenten.

Voordeel voor de Freelancer:

  • Geen risico voor de wet DBA;
  • Bij ziekte wordt de freelancer doorbetaald;
  • De freelancer valt onder de ABU CAO.