CDD Analist

HBO
Fulltime
Amsterdam, Amersfoort, Den Bosch, Eindhoven, Leeuwarden, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zwolle

Als CDD Analist schat je zelfstandig de integriteit van nieuwe of bestaande klanten in. Voor de meeste opdrachten die we open hebben staan, gaat het om zakelijke klanten.

7662_corne_bouwman.jpg
Of neem contact op met Corné
Bel Corné op 06-25354540
Stuur Corné een e-mail
Stuur Corné een appje!
Bereik Corné op LinkedIn

CDD Analist ZZP

HBO
Fulltime
Amsterdam, Amersfoort, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Als ervaren CDD Analist bouw je jouw specialisatie uit op gebied van proces of doelgroep verder uit. Banken zijn doorlopend op zoek naar ervaren krachten die direct aan de slag kunnen met de complexe dossiers

7662_corne_bouwman.jpg
Of neem contact op met Corné
Bel Corné op 06-25354540
Stuur Corné een e-mail
Stuur Corné een appje!
Bereik Corné op LinkedIn

Junior CDD Analist

HBO
Fulltime
Amsterdam, Amersfoort, Den Bosch, Utrecht

Know Your Customer (KYC) en Customer Due Dilligence. Het zijn termen die je ongetwijfeld al hebt gehoord. Als Junior CDD Analist voer je de kerntaak uit van de CDD-afdeling: het analyseren van klantdossiers.

aminelowres.png
Of neem contact op met Amine
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Stuur Amine een appje!
Bereik Amine op LinkedIn

Senior CDD Analist

HBO
Fulltime
Amsterdam, Amersfoort, Den Bosch, Eindhoven, Leeuwarden, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zwolle

Als Senior CDD Analist loop je voorop in de strijd tegen financiële criminaliteit. De dossiers van grote bedrijven met grensoverschrijdende relaties en complexe bedrijfsstructuren zijn voor jou.

7662_corne_bouwman.jpg
Of neem contact op met Corné
Bel Corné op 06-25354540
Stuur Corné een e-mail
Stuur Corné een appje!
Bereik Corné op LinkedIn

Waarom werken als CDD Analist via Carrierecafe Detachering?

Onze Recruiters hebben veel kennis van het CDD/KYC-vakgebied. Ze hebben kennis van de inhoud, van de verschillen in werkculturen bij banken en van de ontwikkelmogelijkheden binnen het vakgebied. Carrierecafe heeft CDD Analisten geplaatst bij alle drie de kleine banken, maar ook bij kleinere organisaties binnen de financiële dienstverlening. Daarnaast hebben we bij deze banken ook kennis van het verschil in werkwijze per locatie en per team.

Voor je persoonlijke ontwikkeling is het heel goed om regelmatig van project of opdracht te wisselen. Het grote voordeel van werken via een detacheerder is dat je in verschillende keukens mee kan kijken. Omdat Carrierecafe met een echte CDD specialist is met een groot netwerk in compliance, zijn we de uitgelezen partij om jou bij te staan in je verdere persoonlijke ontwikkeling!

Wat is het salaris van een CDD Analist?

Het salaris van een CDD Analist hangt voornamelijk af van het aantal jaren ervaring. Het startsalaris van een Junior CDD Analist hangt daarnaast af van de opdracht. Een junior begint met een salaris vanaf €3000,- (dienstverband van 40 uur) afhankelijk van de verantwoordelijkheden die je krijgt en de opdrachtgever waar je van start gaat. Het salaris van een Medior CDD Analist (2+ jaar ervaring) begint bij €4000,- en bij een Senior CDD Analist (4+ jaar ervaring) begint bij €5000,-, bij een dienstverband van 40 uur.

Bij welke banken kan je werken via Carrierecafe?

We zijn preferred supplier bij de afdeling DFC (Detecting Financial Crime) van ABN AMRO. Dat wil zeggen dat ze eerst bij ons aankloppen als ze goede KYC Analisten nodig hebben. Daarnaast bemiddelen we voor ICS, Rabobank en de Volksbank. Contacten met de ING Bank hebben we ook. Carrierecafe is gespecialiseerd in arbeidsbemiddeling voor CDD/KYC, dus als je op zoek naar bent naar een nieuwe uitdaging, neem dan zeker contact met ons op!

In welke steden en regio's zijn jullie actief?

Carrierecafe heeft doorlopende CDD-vacatures in meerdere steden: Amsterdam, Amersfoort, Den Bosch, Eindhoven, Leeuwarden, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Alle CDDKYC-afdelingen van Nederlandse banken werkn inmiddels hybride of geheel remote werken. De standplaats hoeft dus niet doorslaggevend te zijn. Dus waar je ook woont, solliciteer gerust!

Wat is Know Your Customer of Know Your Client?

Know Your Customer of Know Your Cliënt (KYC) draait om dossiervorming ten behoeve van de strijd tegen financiële criminaliteit. Een KYC Analist verzamelt bij de onboarding van een nieuwe klant alle gegevens die de bank nodig heeft om in te kunnen schatten of een klant integer is of niet. Is er een te groot risico op reputatieschade van de bank

Wat is Customer Due Dilligence (CDD)?

Banken hebben een wettelijke verplichting om witwassen, fraude, terrorisme en belastingontduiking tegen te gaan. Dit is niet vrijblijvend. Het is een harde verplichting. Werk je in de Customer Due Dilligence (CDD)? Dan onderzoek je of klanten van de bank integer zijn. Meestal gaat het om zakelijke klanten, maar ook particuliere klanten kunnen aan een onderzoek worden onderworpen. Een onderzoek kan gepland of ongepland zijn. Een gepland onderzoek wordt een Periodic Review (PR) genoemd. Bij klanten met een hoog risico op fraude worden deze geplande onderzoeken vaker ingepland dan bij klanten met een midden of laag risico. Een Casino is een voorbeeld van een klant met een hoog risico. Die wordt dus vaker gecontroleerd dan de bakkerij op de hoek.

De Event Driven Review is een onderzoek dat niet gepland wordt, maar naar aanleiding van een gebeurtenis wordt uitgevoerd. Bijvoorbeeld: er is een nieuwe bestuurder of de bedrijfsactiviteiten zijn gewijzigd. Voor de bank is dit aanleiding om de invloed op het risico op betrokkenheid bij vormen van financiële criminaliteit opnieuw in te schatten.

Over het algemeen zijn Customer Due Dilligence-teams bij een bank gespecialiseerd in een bepaald deelproces en/of een doelgroep. Dit hangt er vanaf waar je gaat werken. Bij ABN AMRO is de teamverdeling bijvoorbeeld anders dan bij Rabobank. De grootste overeenkomst tussen openstaande CDD vacatures bij alle banken is dat het merendeel zich richt op zakelijke klanten. Het onderzoek van een zakelijke klant is simpelweg een stuk uitgebreider. Een dossier van een zakelijke klant bevat soms wel 15 pagina’s.

Wat is het verschil tussen KYC en CDD?

KYC draait om het verzamelen van alle gegevens die een bank nodig heeft om in te schatten of een klant integer is. De KYC Analist heeft een grote rol in de onboarding van de klant.

Een CDD Analist voert controles uit op bestaande klanten. Bijvoorbeeld bij een Periodic of Event Driven Review.

De termen KYC en CDD worden in de praktijk echter veelal door elkaar gebruikt.

7662_corne_bouwman.jpg

Corné Bouwman

Specialist op het gebied van CDD-vacatures!

Bel Corné op 06-25354540
Stuur Corné een e-mail
Bereik Corné op LinkedIn
Contact opnemen

Wij werken onder andere voor...

7662_corne_bouwman.jpg
Corné Bouwman