Tip één: Traineeship Hypotheekacceptatie

Voor opleidingsniveau: MBO en HBO

Kansen op de korte termijn: heel veel

61% van alle Nederlanders heeft een lopende hypotheekschuld. De hypotheek is het meest afgenomen product binnen het bank- en verzekeringswezen. De vraag naar hypotheekprofessionals is daarom groot. Zeker in de huidige huizenmarkt, die oververhit is. Met name de vraag naar Hypotheekacceptanten is groot. Een Traineeship Hypotheekacceptatie is een goede startersbaan, zeker als je staat te springen om aan de slag te gaan.

Kansen op de lange termijn: veel

Voor de lange termijn is een ook goede keuze. Het is daarbij niet relevant of je in de hypotheken wil blijven werken. Van de Hypotheekacceptanten die via Carrierecafe werken kiest 66% ervoor om langer van vijf jaar in de hypotheken te werken. De overige 33% kiest voor een andere route. Een overstap naar Financieel Adviseur is de meest voorkomende. Maar alles is mogelijk: we kennen voorbeelden van professionals die uiteindelijk in de Customer Due Dilligence zijn gaan werken, in de kredietacceptatie of als Procesmanager.

De voordelen van een Traineeship Hypotheekacceptatie: 

 • Je behaalt op onze kosten je WFT Basis, Hypothecair Krediet en Vermogen;
 • Je leert enorm veel tijdens je eerste jaar;
 • Je wordt intensief begeleid door ervaren krachten

Tip twee: administratieve baan in hypotheken

Voor opleidingsniveau: MBO

Kansen op de korte termijn: genoeg

Ben je iemand die rustig op wil bouwen? Die niet direct in het diepe gegooid wil worden? Dan is een administratieve startersbaan geschikter voor jou dan een Traineeship Hypotheekacceptatie. Je krijgt dan rustiger de tijd om gewend te raken aan de wereld van hypotheken. Dit maakt het later makkelijker om je WFT Hypothecair Krediet te behalen, het certificaat dat je nodig hebt om met hypotheken te mogen werken.

Kansen op de korte termijn: heel veel

Doorstromen is een keuze. Dus wanneer jij gemotiveerd bent en ervaring opdoet in een administratieve functie, dan ga je er zeker komen. Er zijn miljoenen Nederlanders met een hypotheek. Dus werk is er genoeg en dat blijft de komende jaren zo.

De voordelen van een administratieve baan in hypotheken:

 • Je wordt betrekkelijk rustig geïntroduceerd in de wereld van hypotheken;
 • Je legt een goed fundament voor de rest van je loopbaan.

Tip drie: een Junior KYC functie

Voor opleidingsniveau: HBO en WO

Kansen op de korte termijn: ongelooflijk veel

De vraag naar KYC (Know Your Customer) of CDD (Customer Due Dilligence)-professionals is extreem groot. KYC of CDD Analisten onderzoeken of klanten te maken hebben met witwassen, fraude of terrorismefinanciering. Ben je een starter met een Juridische of Bedrijfseconomische achtergrond? Dan is er carrièretactisch gezien geen betere keuze dan solliciteren op een Junior KYC-functie.

Bij Carrierecafe bemiddelen we met name in ‘Junior Plus’-functie: dit zijn juniorfuncties met een hoge leercurve waar je heel snel leert hoe KYC in zijn werk gaat.

Kansen op de lange termijn: heel veel

De maatschappelijke druk op banken om jacht te maken op financiële criminaliteit is enorm. Deze druk neemt in de toekomst waarschijnlijk af. Maar dat heeft weinig invloed op je kansen als je ervaring in de KYC hebt: op gebied van data gebeurt er nu al heel veel in die hoek van de bank en dat wordt alleen maar meer. Kansen genoeg op dat vlak. Daarnaast is het maar de vraag of KYC echt geautomatiseerd kan worden. Er spelen zoveel subjectieve factoren mee in het werk van een KYC Analist dat een robot het merendeel van het werk nooit kan overnemen.

De voordelen van een Junior KYC functie: 

 • Jaar ervaring? Dan kun je overal aan de slag;
 • Het is KYC wat de klok slaat in het huidige banklandschap;
 • Je doet een goede stap richting een beleidsmatige rol in Compliance.

Tip vier: MBO-baan in KYC

Voor opleidingsniveau: MBO

Kansen op de korte termijn: heel veel

ABN AMRO heeft in totaal bijna zeven miljoen klanten wereldwijd. Van al die klanten moet de bank weten wie integer is en wie niet. Transacties in de gaten houden, achterhalen waar het geld vandaan komt en naartoe gaat, achterhalen of een klant relaties in het buitenland heeft die vragen oproepen en veel meer. KYC Analisten bouwen een dossier op waar dit van iedere klant in staat. Zoals je ongetwijfeld begrijpt is dat enorm veel werk. Daarom hebben ze jouw hulp nodig op korte termijn. Voor twee zaken: klanten opbellen en vragen stellen over zaken die afwijken. Echt een baan voor slimme jonge mensen met lef. Daarnaast is de vraag naar administratieve krachten ook groot.

Kansen op de korte termijn: heel veel

Een CV is net een huis. Je bouwt eerst de fundamenten, dan de verdiepingen en als laatste het dak. Op de huidige banenmarkt bestaat geen steviger fundament dan een KYC-rol. Wat je daarna ook ambieert: je krijgt meer kansen als je in deze hoek van de bank hebt gewerkt.

De voordelen van een administratieve KYC functie:

 • Je handelt het leukste deel van KYC af: de klantgesprekken;
 • Het is KYC wat de klok slaat in het huidige banklandschap;
 • Je gaat aan de slag in een MBO-plus functie. En dat geeft je CV een stevige boost.

Gerelateerde vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Onderstaande vacatures zijn mogelijk interessant voor jou!

Traineeship Finance

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Versneld carrière maken in de financiële dienstverlening? Dan bestaat er geen betere start dan de Traineeship Finance.

aminelowres
Of neem contact op met Amine
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Stuur Amine een appje!
Bereik Amine op LinkedIn

Medewerker Bijzonder Beheer

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Als Medewerker Bijzonder Beheer begeleid je klanten met serieuze betalingsachterstanden. Klanten die al maanden hun hypotheek of persoonlijke lening niet hebben kunnen aflossen krijgen jou aan de lijn.

debby konaltempvoortestdaarnaverwijderen
Of neem contact op met Debby
Bel Debby op 06 - 53479604
Stuur Debby een e-mail
Stuur Debby een appje!
Bereik Debby op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

3031 cc coffee 1