Voordeel één: de theorie komt tot leven

Vanuit je studie of wat heb je gezien tijdens je ervaringen op de arbeidsmarkt weet je wel wat een Hypotheekacceptant of een Specialist Klantbeleving doet. Maar de theorie is toch vaak anders dan de praktijk. Je aannames zullen over het algemeen wel kloppen, maar het is lastig om puur vanuit de theorie te beslissen wat bij je past. Door een kijkje in de keuken te nemen krijg je meer gevoel bij je toekomst en de invulling ervan.

Voordeel twee: je wordt intensief begeleid

Tijdens een periode van een half jaar tot jaar leer je enorm veel. Je wordt intensiever begeleid dan bij een ‘normale baan’ en ontvangt meer feedback. Bij een eerste baan krijg je soms het gevoel dat je rondzweeft. Dit gevoel krijg je tijdens een traineeship niet. Er wordt regelmatig met je gespard over wat er goed gaat en wat niet. Dit versnelt je leerproces, maar geeft je ook het gevoel dat je serieus genomen wordt.

Voordeel drie: je werkt, maar leert ook door

Traineeships zijn over het algemeen opgebouwd uit zowel een theoretisch als praktisch deel. Je behaalt bijvoorbeeld WFT-certificaten op gebied van Hypothecair Krediet, of je krijgt intern trainingen van een bank. Maar je werkt ook. Deze combinatie maakt het tot een ideale overgangsperiode van het lerende leven naar het werkende leven. En je krijgt nog betaald ook!

Voordeel vier: je mede trainees willen net zo graag als jij

De selectiecriteria voor trainees zijn doorgaans stevig. De bank waar je solliciteert biedt je een kans om rond te kijken en te verkennen. Uiteraard niet vrijblijvend, maar opdrachtgevers zijn wel op zoek naar serieuze kandidaten. Des te mooier voor jou: want jij bent serieus! En je mede trainees ook. Je presteert het beste als je samenwerkt met gelijkgestemden. Dat ga jij zeker ervaren wanneer je aan een traineeship begint.

Voordeel vijf: een bekend gezicht wekt vertrouwen

Tijdens een traineeship krijg je te maken met leidinggevenden en collega’s van meerdere afdelingen. Dit maakt intern netwerken betrekkelijk eenvoudig. Je laat inhoudelijk natuurlijk zien wat je kan, maar je maakt je ook bekend bij potentiële managers die mogelijk later een plek voor je inruimen.

Voordeel zes: je bewijst dat je het kan

Een traineeship lanceert je loopbaan. Veel jonge afgestudeerden willen voor een grote bank gaan werken en zoeken zekerheid. Een traineeship geeft je het ultieme platform om te bewijzen wat je kan. Om vervolgens een grote kans te maken op een vaste plek bij een sterke werkgever.

Voordeel zeven: nu weet je het zeker

Na het afronden van een traineeship weet je wél exact wat je wilt. Nu je meerdere rollen van dichtbij hebt bekeken kun je een specialisatie gaan kiezen. Dit kun je met meer zekerheid doen dan wanneer deze keuze alleen gemaakt is vanuit theoretisch kennis van de inhoud van een functie.

Gerelateerde vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Onderstaande vacatures zijn mogelijk interessant voor jou!

Traineeship Finance

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Versneld carrière maken in de financiële dienstverlening? Dan bestaat er geen betere start dan de Traineeship Finance.

aminelowres
Of neem contact op met Amine
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Stuur Amine een appje!
Bereik Amine op LinkedIn

Medewerker Bijzonder Beheer

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Als Medewerker Bijzonder Beheer begeleid je klanten met serieuze betalingsachterstanden. Klanten die al maanden hun hypotheek of persoonlijke lening niet hebben kunnen aflossen krijgen jou aan de lijn.

debby konaltempvoortestdaarnaverwijderen
Of neem contact op met Debby
Bel Debby op 06 - 53479604
Stuur Debby een e-mail
Stuur Debby een appje!
Bereik Debby op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

3031 cc coffee 1