Tip 1: zorg dat je het heel zeker weet

Wist je dat er in periode na de zomervakantie het meeste gesolliciteerd wordt in Nederland? Monsterboard heeft dit geconcludeerd na uitgebreid onderzoek, maar ook bij Carrierecafe Detachering ontvangen we bijna 27% van onze jaarsollicitaties in de maanden september en oktober. Tijdens je vakantie doe je min of meer waar je zin in hebt, en als je dan terugkeert naar je verplichtingen kan de overgang moeilijk zijn. Maar dat geldt voor iedereen. De grote vraag is: mis je vrije leven van het strand of ben je echt structureel ongelukkig? Werk nog een week of twee door, dan merk je snel genoeg wat waarheid is. Spreek er daarnaast uitgebreid over met vrienden en familie.

Tip 2: bereid je verhaal goed voor

Een sollicitatieproces is veel meer dan het vergelijken van jouw CV met een functieprofiel. Je motivatie om van baan te wisselen is ook van belang. Waarom zoek je een nieuwe uitdaging en wat wil je bereiken? Formuleer eerst een goed antwoord op dit soort vragen. Hierdoor denk je er zelf ook beter over na. De kans dat je hierdoor een betere selectie van interessante vacatures maakt is groot. Pas vervolgens alles wat over jou gaat aan op basis van je boodschap. Bijvoorbeeld je CV, motivatiebrief en je LinkedIN-pagina.

Tip 3: focus je op competenties

Er gaan steeds geluiden op die pleiten voor een Skillsgerichte arbeidsmarkt, boven een traditionele CV-gerichte arbeidsmarkt. De Sociaal-Economische Raad heeft er in april dit haar een inspiratiedocument aan gewijd en ook op websites over HRM en Recruitment komt dit thema regelmatig voorbij. Deze andere manier van denken kan je enorm helpen bij het ‘verkopen’ van jezelf. Zeker wanneer je niet alleen van werkgever maar ook van functie wisselt. Mogelijk heb je geen ervaring met deze specifieke functie, maar heb je wel competenties die heel relevant zijn in een andere functie.

Tip 4: bedrijfscultuur is net zo belangrijk als functie

Je werkgeluk is niet alleen afhankelijk van de inhoud van je dagelijkse werk. De bedrijfscultuur waarin je jouw taken uitvoert is ook belangrijk, misschien zelfs belangrijker. Onderzoek welke werkgevers mogelijk bij je passen. Er zijn meerdere manieren om dit te doen: rondvragen in je eigen netwerk, online beoordelingen of de werken bij site, het kan allemaal helpen. Maak een lijstje van wat je belangrijk vindt om structuur aan te brengen. Of benader één van onze Recruiters. Zij kennen alle werkculturen in de financiële dienstverlening door en door!

Succes met je jacht op het ultieme werkgeluk!

Gerelateerde vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Onderstaande vacatures zijn mogelijk interessant voor jou!

Junior Adviseur MKB

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Als Adviseur MKB ben je hét aanspreekpunt van de bank voor zakelijke klanten die geen vaste Accountmanager hebben. Voor het merendeel zijn dit MKB-klanten uit je eigen regio.

aminelowres
Of neem contact op met Amine
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Stuur Amine een appje!
Bereik Amine op LinkedIn

Senior Adviseur MKB

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Als Senior Adviseur MKB ben je hét aanspreekpunt van de bank voor zakelijke klanten die geen vaste Accountmanager hebben. Voor het merendeel zijn dit MKB-klanten uit je eigen regio.

aminelowres
Of neem contact op met Amine
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Stuur Amine een appje!
Bereik Amine op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

3031 cc coffee 1