Je bent jong en wilt wat. Maar wat is dat dan? De keuze voor een werkgever is net zo belangrijk als de keuze voor een functie. En over werkgevers is het beeld dat je hebt al snel verbonden aan een gehele sector. Terwijl er binnen een sector  cultuurverschillen bestaan. Verschillen waar wij rekening mee houden wanneer jij wordt gematcht aan de voor jou ideale werkgever. Zo is de cultuur binnen ING bijvoorbeeld heel vooruitstrevend en zeker niet hiërarchisch. Aandacht besteden aan je  kleding is nog steeds een gemene deler binnen het bankwezen. Maar de meeste ING-medewerkers lopen casual sjiek rond. Geen pak dus.

Het ideale lanceerplatform voor je carrière

Het bankwezen is nog steeds een hele goede plaats om je carrière te starten. Banken zijn grote instellingen en bieden legio mogelijkheden qua rollen en functies. Doorstromen tussen verschillende functies is vrij gebruikelijk. Wil je dus niet jaren lang  hetzelfde blijven doen? Dan is een bank een ideale werkgever. En ja, er wordt geautomatiseerd, maar dit biedt je juist de kans om constant in beweging te blijven. Omdat banken je genoeg te bieden hebben wat betreft opleidingskansen, is het  bovendien heel goed mogelijk om begeleid te blijven groeien.

Klantcontact is nog nooit zo dynamisch geweest

In het geautomatiseerde tijdperk worden veel simpele taken niet langer door mensen gedaan. Maar de behoefte aan een menselijk geluid is alleen maar toegenomen. Dit geluid moet je kunnen laten horen via meer dan direct contact met klanten. Ook via Social Media of Chat moet je warm kunnen communiceren. Als starter van in de twintig ben je dit zo gewend dat je echt van toegevoegde waarde kunt zijn.

Banken blijven populaire werkgevers bij jongeren

Banken zijn daarbij nog steeds zeer populaire werkgevers. De drie grootbanken staan allemaal in de top-25 van populairste werkgevers van Indeed (2019). Om precies te zijn: Rabobank (4), ING (5) en ABN AMRO (15). Vooral bij hoogopgeleide jongeren doet ING het goed. Ook Intermediair doet jaarlijks onderzoek naar de meest populaire werkgever, in dit geval onder hoger opgeleiden tot 45 jaar. Uit 3909 reacties komt ING uit het onderzoek van Intermediair als nummer 3 uit de bus. Kort na KLM en Google. We kunnen een hele opsomming maken van dergelijke lijstjes: maar hoeveel je ook Googelt, je vindt de grootbanken in vrijwel iedere lijst terug.

Traineeships zijn zeer gewild

Magnet.me – een sollicitatieplatform voor professionals met maximaal zeven jaar werkervaring – onderzocht welke banen het meest populair waren bij starters in 2019. In deze lijst komt geen woord zo vaak voor als Traineeship. Dit fenomeen is in het bankwezen zeer gebruikelijk en geeft je de kans om meerdere disciplines te verkennen, al dan niet binnen een specifieke tak van de bank. 

Internationale kansen

Is Nederland je soms te klein? Ook dan is een carrière in het bankwezen een goede keuze. Met name ING en ABN AMRO hebben een internationale focus die je de kans biedt om de landsgrenzen te passeren tijdens je carrière.

Genoeg reden om de vooroordelen te laten varen en bij een bank te beginnen dus!

Gerelateerde vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Onderstaande vacatures zijn mogelijk interessant voor jou!

Traineeship Finance

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Versneld carrière maken in de financiële dienstverlening? Dan bestaat er geen betere start dan de Traineeship Finance.

aminelowres
Of neem contact op met Amine
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Stuur Amine een appje!
Bereik Amine op LinkedIn

Medewerker Bijzonder Beheer

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Als Medewerker Bijzonder Beheer begeleid je klanten met serieuze betalingsachterstanden. Klanten die al maanden hun hypotheek of persoonlijke lening niet hebben kunnen aflossen krijgen jou aan de lijn.

debby konaltempvoortestdaarnaverwijderen
Of neem contact op met Debby
Bel Debby op 06 - 53479604
Stuur Debby een e-mail
Stuur Debby een appje!
Bereik Debby op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

3031 cc coffee 1