Hoe werkt Google for Jobs?

Google for Jobs lijkt veel op Google Shopping. Wanneer je googelt op “laptop kopen” krijgen je een blok aan de rechterzijde van je scherm te zien met aanbieders van laptops. In de Verenigde Staten heeft Google al sinds 2017 een soortgelijke widget voor vacatures: Google for Jobs. Sinds de officiële Nederlandse uitrol in februari kom je deze sporadisch tegen. In onderstaand screenshot zie je een voorbeeld.

De top-3 die je in bovenstaand screenshot ziet sluiten het beste aan bij de zoekopdracht “senior CDD analist”. De 100+ more jobs optie geeft je 97 andere openstaande vacatures die interessant voor je zijn. Behalve de titel van de vacature houdt Google for Jobs hierbij ook rekening met onder andere je woonplaats en andere relevante gegevens over jou. Want: Google weet natuurlijk alles over iedereen.

Hoe bepaalt Google for Jobs het resultaat?

Google for Jobs is zo gebouwd dat jobboards, detacheringsbureaus en bedrijven die hun informatievoorziening op orde hebben goed scoren. Websites die structureel onder andere de salarisindicatie, de locatie, het gewenste opleidingsniveau en het aantal uren vermelden hebben een streep voor in het resultaat.

Maar ook de inhoud van een vacaturetekst is zeer relevant: des te concreter deze is, des te beter deze scoort. De relevantie voor de bezoeker meet Google aan de hand van het gedrag van bezoekers op een vacaturepagina. Haken veel bezoekers bijvoorbeeld snel af omdat de vacaturetekst niet aansluit bij de vacaturenaam? Dan komt deze vacature niet hoog te staan in Google for Jobs.

Waarom is Google for Jobs een aanwinst voor werkzoekenden in het bankwezen?

Ten eerste neemt de snelheid waarmee je dé perfecte vacature voor jou vindt toe. Het resultaat in Google for Jobs is een mix tussen vacatures van jobboards, detacheerders en opdrachtgevers. Kortom: je hebt alle relevante mogelijkheden in één keer op een rijtje staan.

Ten tweede zijn de resultaten van Google for Jobs minder beïnvloedbaar door de “grote jongens” op de vacaturemarkt. Grote jobboards hebben een dusdanige Google Autoriteit dat ze moeilijk te overtreffen zijn door de kleinere spelers: ze scoren daardoor structureel hoger. Maar nu het resultaat weer volledig gericht wordt op de zoeker is dit niet langer het geval.

Daarnaast heeft de bancaire sector legio voorbeelden van super specifieke functies en rollen. Dit maakt het zoeken soms een stuk complexer en het vergt dus meer van de zoekmachine. Jobboards hebben doorgaans filters waarmee het zoeken makkelijk wordt. Maar ook hier is de zoekmachine essentieel om snel te vinden wat je zoekt. En omdat het zoekalgoritme van Google simpelweg onovertroffen is zal het resultaat nooit beter zijn dan in de volledige uitgerolde versie van Google for Jobs. Met name voor specifieke rollen als “Senior RPA Consultant” of “CDD Analist met MKB specialisme”. Om maar wat voorbeelden te noemen.

Carrierecafe werkt doorlopend aan de volledigheid van vacatureinformatie. Je komt ons dus binnenkort ongetwijfeld tegen op Google for Jobs!

Gerelateerde vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Onderstaande vacatures zijn mogelijk interessant voor jou!

Procesmanager CDD

HBO
Fulltime
Amersfoort, Utrecht

Customer Due Dilligence (CDD) is één van de meest besproken processen in de huidige bankwereld. Banken krijgen stevige deadlines opgelegd vanuit De Nederlandsche Bank (DNB) en doen er alles aan om ze te behalen.

max4353 lowres
Of neem contact op met Max
Bel Max op 0625104691
Stuur Max een e-mail
Stuur Max een appje!
Bereik Max op LinkedIn

Product Owner

HBO
Fulltime
Amsterdam

De Product Owner is een onmisbare schakel in het Agile werkproces. Je bent de man of vrouw die de klant altijd centraal zet en jij zorgt ervoor dat digitale processen perfect aansluiten bij de klant.

debby konaltempvoortestdaarnaverwijderen
Of neem contact op met Debby
Bel Debby op 06 - 53479604
Stuur Debby een e-mail
Stuur Debby een appje!
Bereik Debby op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

3031 cc coffee 1