Wat doet een Zakelijk Hypotheekacceptant?

Het beoordelen van hypotheekaanvragen van ondernemers in prive is de kerntaak van de Zakelijk Hypotheekacceptant. Het aanvraagproces van een Hypotheek wijkt af voor ondernemers. De voornaamste reden voor deze afwijking is dat het inkomen minder stabiel is (of lijkt) waardoor hypotheekverstrekkers bang zijn dat een ondernemer zijn hypotheek niet kan betalen. De Zakelijk Hypotheekacceptant werkt voor een hypotheekverstrekker of een gespecialiseerd bemiddelingskantoor en weet hoe hij moet omgaan met deze risicofactor. En andere relevante procesuitzonderingen uiteraard.

Over het algemeen staan Zakelijk Hypotheekacceptanten heel veel in contact met intermediairs die de zaken van ondernemers behartigen en met collega’s om bepaalde zaken mogelijk te maken. Een Zakelijk Hypotheekacceptant heeft meer persoonlijk contact dan een Hypotheekacceptant die zich met particulieren bezig houdt.

De Zakelijk Hypotheekacceptant beoordeelt de aanvraag op basis van een checklist en ook controleert hij het werk van collega acceptanten. Het zogeheten vier ogen principe is – net zoals bij de ‘reguliere’ Hypotheekacceptant – ook een terugkerende bezigheid op de werkvloer.

Wat heeft de Zakelijk Hypotheekacceptant op zijn CV staan?

Het CV van de Zakelijk Hypotheekacceptant wijkt weinig af van het CV van een Hypotheekacceptant die zich particulieren richt. Met als enige verschil de specialisatie in de specifieke doelgroep. De grootste gemene deler op het CV is het aantal WFT-diploma’s: Basis, Hypothecair Krediet en vaak ook Vermogen.

 

Gerelateerde vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Onderstaande vacatures zijn mogelijk interessant voor jou!

Traineeship Finance

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Versneld carrière maken in de financiële dienstverlening? Dan bestaat er geen betere start dan de Traineeship Finance.

aminelowres
Of neem contact op met Amine
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Stuur Amine een appje!
Bereik Amine op LinkedIn

Medewerker Bijzonder Beheer

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Als Medewerker Bijzonder Beheer begeleid je klanten met serieuze betalingsachterstanden. Klanten die al maanden hun hypotheek of persoonlijke lening niet hebben kunnen aflossen krijgen jou aan de lijn.

debby konaltempvoortestdaarnaverwijderen
Of neem contact op met Debby
Bel Debby op 06 - 53479604
Stuur Debby een e-mail
Stuur Debby een appje!
Bereik Debby op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

3031 cc coffee 1