Wat doet een Quality Expert?

Om te beginnen: deze functie draagt niet overal dezelfde titel. Quality Expert wordt bij ABN AMRO gebruikt, bij de Rabobank noemen ze deze functie Quality Assurance Expert. Ook qua taken wijken de functies wat van elkaar af. De grote overeenkomst is de afstand tot de dagelijkse operatie. De Quality Expert stelt vast welke kennisgaten er zijn op de afdeling en welke opleidingen er nodig zijn om deze gaten te vullen. Daarnaast coacht hij CDD Analisten. Daarbij probeert hij niet op dossierniveau te kijken maar meer naar de bovenliggende niveau: wat kan er structureel beter en hoe?

Quality Experts coachen daarnaast ook Quality Checkers. En dan met name op gebied van soft skills: het geven van feedback aan collega’s bijvoorbeeld. De Quality Checkers leveren ook input aan Quality Experts over het kennisniveau van Analisten. Het management wordt op zijn beurt weer geïnformeerd door de Quality Experts over wat er nodig is om het kennisniveau te verhogen.

Wat heeft een Quality Expert op zijn CV staan?

De Quality Expert heeft over het algemeen minimaal vijf jaar ervaring in de Customer Due Dilligence en heeft heel veel dossierkennis. Meestal heeft de Quality Expert het merendeel van die ervaring opgedaan in een rol als CDD Analist. Daarnaast heeft de Quality Expert meestal een opleiding gevolgd in een juridische richting op master niveau. Criminologie komt daarbij vaak voor, zoals het geval is bij de meeste Customer Due Dilligence-professionals.

 

Gerelateerde vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Onderstaande vacatures zijn mogelijk interessant voor jou!

Senior AML Analist ZZP

HBO
Fulltime
Amsterdam

Als Senior AML Analist ben je een onmisbare schakel in dagelijkse transactiemonitoringoperatie. Je krijgt de meest uitdagende en complexe alerts toegewezen.

7662_corne_bouwman.jpg
Of neem contact op met Corné
Bel Corné op 06-25354540
Stuur Corné een e-mail
Stuur Corné een appje!
Bereik Corné op LinkedIn

Quality Checker ZZP

HBO
Fulltime
Amsterdam

Voeg de functietitel Quality Checker toe aan je CV en over een paar jaar maak jij de stap naar Team Lead CDD!

7662_corne_bouwman.jpg
Of neem contact op met Corné
Bel Corné op 06-25354540
Stuur Corné een e-mail
Stuur Corné een appje!
Bereik Corné op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

3031_cc-coffee-1.png