Wat doet een Quality Expert?

Om te beginnen: deze functie draagt niet overal dezelfde titel. Quality Expert wordt bij ABN AMRO gebruikt, bij de Rabobank noemen ze deze functie Quality Assurance Expert. Ook qua taken wijken de functies wat van elkaar af. De grote overeenkomst is de afstand tot de dagelijkse operatie. De Quality Expert stelt vast welke kennisgaten er zijn op de afdeling en welke opleidingen er nodig zijn om deze gaten te vullen. Daarnaast coacht hij CDD Analisten. Daarbij probeert hij niet op dossierniveau te kijken maar meer naar de bovenliggende niveau: wat kan er structureel beter en hoe?

Quality Experts coachen daarnaast ook Quality Checkers. En dan met name op gebied van soft skills: het geven van feedback aan collega’s bijvoorbeeld. De Quality Checkers leveren ook input aan Quality Experts over het kennisniveau van Analisten. Het management wordt op zijn beurt weer geïnformeerd door de Quality Experts over wat er nodig is om het kennisniveau te verhogen.

Wat heeft een Quality Expert op zijn CV staan?

De Quality Expert heeft over het algemeen minimaal vijf jaar ervaring in de Customer Due Dilligence en heeft heel veel dossierkennis. Meestal heeft de Quality Expert het merendeel van die ervaring opgedaan in een rol als CDD Analist. Daarnaast heeft de Quality Expert meestal een opleiding gevolgd in een juridische richting op master niveau. Criminologie komt daarbij vaak voor, zoals het geval is bij de meeste Customer Due Dilligence-professionals.

 

Gerelateerde vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Onderstaande vacatures zijn mogelijk interessant voor jou!

Quality Checker CDD

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

De Quality Checker is verantwoordelijk voor het controleren van het werk van KYC Analisten bij banken. Nadat zij hun onboarding of review hebben afgerond ben jij aan zet.

lesleyrond mailfoto
Of neem contact op met Lesley
Bel Lesley op 0655805744
Stuur Lesley een e-mail
Stuur Lesley een appje!
Bereik Lesley op LinkedIn

Medior AML Analist

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Als AML Analist beoordeel je geheel zelfstandig afwijkende transacties, over het algemeen van zakelijke klanten. De Team Lead AML kent je een paar pittige vraagstukken toe waarmee je vervolgens aan de slag gaat.

max4353 lowres
Of neem contact op met Max
Bel Max op 0625104691
Stuur Max een e-mail
Stuur Max een appje!
Bereik Max op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

3031 cc coffee 1