Wat doet een Informatie Analist?

De Informatie Analist en Product Owner zijn samen verantwoordelijk voor digitale vernieuwing. Van deze twee rollen heeft de Informatie Analist de meeste technische kennis. Vanuit de business komt er een verbeterverzoek voor een specifiek proces. De Informatie Analist bepaalt hoe dit technisch geregeld moet worden en de Product Owner zorgt ervoor dat het development team doet wat het moet doen. De Informatie Analist is een belangrijke adviseur voor de Product Owner op technisch gebied.

De Informatie Analist maakt heeft in theorie geen rol in het scrum team. Het werk heeft een duidelijke kop en staart: zodra het probleem een technische vertaling heeft gekregen pakt de Product Owner de verantwoordelijkheid over. In de praktijk zie je dat de Informatie Analist toch aanschuift wanneer de communicatie tussen de Product Owner en de developers op technisch inhoudelijk vlak vast loopt.

De Product Owner is verantwoordelijk voor het schrijven van een User Story, simpel gesteld: een verhaaltje dat de ideale klantreis beschrijft. De Informatie Analist vertaalt deze ideale klantreis vervolgens naar technische voorwaarden waarmee de developers deze ideale klantreis digitaal mogelijk kunnen maken.

Wat is het verschil tussen een Informatie Analist en Business Analist?

Het werk van een Business Analist is al klaar voor de Informatie Analist kan beginnen. Een Business Analist stelt samen met zijn Business collega’s vast of een proces beter kan. De Informatie Analist pakt het stokje vervolgens over en vertaalt de procesverbeteringswens naar een technische oplossing. De Business Analist heeft meer kennis van de business, de Informatie Analist heeft op zijn beurt meer kennis van IT.

Wat heeft de Informatie Analist op zijn CV staan?

De grootste overeenkomst op het CV is het aantal jaren werkervaring: die is gemiddeld hoog. Dit heeft te maken met de leeftijd van de functie: Informatie Analisten waren er in de jaren tachtig al. Mede daarom heeft de Informatie Analist vaak een ICT-achtergrond, meestal op HBO-niveau. Vaak hebben Informatie Analisten één of meerdere cursussen gevolgd die met de scrum-methode te maken hebben, vanwege de eerdergenoemde nauwe samenwerking met de Product Owner.

 

Gerelateerde vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Onderstaande vacatures zijn mogelijk interessant voor jou!

Procesmanager CDD

HBO
Fulltime
Amersfoort, Utrecht

Customer Due Dilligence (CDD) is één van de meest besproken processen in de huidige bankwereld. Banken krijgen stevige deadlines opgelegd vanuit De Nederlandsche Bank (DNB) en doen er alles aan om ze te behalen.

max4353 lowres
Of neem contact op met Max
Bel Max op 0625104691
Stuur Max een e-mail
Stuur Max een appje!
Bereik Max op LinkedIn

Product Owner

HBO
Fulltime
Amsterdam

De Product Owner is een onmisbare schakel in het Agile werkproces. Je bent de man of vrouw die de klant altijd centraal zet en jij zorgt ervoor dat digitale processen perfect aansluiten bij de klant.

debby konaltempvoortestdaarnaverwijderen
Of neem contact op met Debby
Bel Debby op 06 - 53479604
Stuur Debby een e-mail
Stuur Debby een appje!
Bereik Debby op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

3031 cc coffee 1