Waarom is de functie van Hypotheekregisseur in het leven geroepen?

Een aantal ontwikkelingen bedreigen de rol van de Hypotheekadviseur én creëren de vraag naar een nieuwe functie – die van Hypotheekregisseur:

  • Alleen bij een annuïteitenhypotheek en lineaire hypotheek heeft de aanvrager recht op hypotheekrenteaftrek;
  • Alle informatie over het hypotheekproces is online vindbaar;
  • Klanten vinden financieel advies te duur.

Sinds 1 januari 2013 is de rente van alleen de simpele hypotheekvormen aftrekbaar. Een andere hypotheekvorm aanvragen kan nog steeds maar wordt hierdoor financieel zeer onaantrekkelijk. En dus vraagt vrijwel iedere klant een annuïteiten- of lineaire hypotheek aan. Hierdoor daalt de vraag naar hypotheekadvies. Het antwoord op de vraag “Welke hypotheek is voor mij financieel het meest aantrekkelijk?” lijkt simpeler geworden. Omdat alles heden ten dage via Google te vinden is vragen klanten zich massaal af: “Kunnen we het niet beter zelf uitzoeken?” Daar komt bij dat klanten financieel advies vaak te duur vinden.

Wat doet een Hypotheekregisseur?

Het gevolg van deze ontwikkeling is dat klanten er vaak zelf voor kiezen om het adviestraject over te slaan en direct naar een geldverstrekker te stappen. De Hypotheekregisseur begeleidt deze zelfredzame klanten vervolgens bij hun hypotheekaanvraag. Welke stappen moeten ze allemaal doorlopen? Welke papieren moeten er worden aangeleverd? De Hypotheekregisseur controleert ook de kwaliteit en volledigheid van deze documenten. En hoewel er officieel geen advies gegeven wordt is dit in de praktijk vaak toch net even anders. Uiteindelijk draait alles om een tevreden huizenkoper op de lange termijn en dus kan een beetje bijsturen noodzakelijk zijn.

Wat heeft een Hypotheekregisseur op zijn CV staan?

De Hypotheekregisseur is over het algemeen HBO-opgeleid en heeft een flinke stapel WFT-papieren (Basis, Hypothecair Krediet, Vermogen en mogelijk ook Consumptief Krediet). Veelvoorkomende functies op het CV van de regisseur zijn: Servicemedewerker Hypotheken en Adviseur Dagelijkse Bankzaken. Over het algemeen komt ervaring met direct klantcontact heel goed van pas als je Hypotheekregisseur wil worden.

 

Gerelateerde vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Onderstaande vacatures zijn mogelijk interessant voor jou!

Hypotheekspecialist

HBO
Fulltime
Amersfoort, Hilversum

Als Hypotheekspecialist beoordeel je hypotheekaanvragen van ondernemers. Een Hypotheekadviseur zet een aanvraag voor je op de werklijst en vervolgens ga je aan de slag.

debby_konaltempvoortestdaarnaverwijderen.png
Of neem contact op met Debby
Bel Debby op 06 - 53479604
Stuur Debby een e-mail
Stuur Debby een appje!
Bereik Debby op LinkedIn

Klantadviseur Kredieten

HBO
Fulltime
Amsterdam

Deze vacature is dé opstap voor een succesvolle carrière in het bankwezen. Ga aan de slag als Klantadviseur Kredieten!

aminelowres.png
Of neem contact op met Amine
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Stuur Amine een appje!
Bereik Amine op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

3031_cc-coffee-1.png