Wat doet een Hypotheekadviseur?

De Hypotheekadviseur heeft tijdens zijn werkdag heel veel direct contact met klanten. Door de jaren heen is dit directe contact wel wat verandert. Het is niet louter face-to-face contact meer, maar ook via andere kanalen. Maar de Hypotheekadviseur is nog steeds het gezicht van de hypotheekverstrekker.

Hypotheekadvies kan betrekkelijk simpel zijn. Sinds 1 januari 2013 mogen er alleen ‘simpele’ hypotheekvormen verstrekt worden zoals de annuïteiten- en lineaire hypotheek. Maar sommige klantvragen kunnen nog steeds het maximale van de kennis van een Hypotheekadviseur vragen. Wat nu als iemand een stuk grond wil kopen en verbouwen of een opknaphuis wil kopen en daar pas in wil trekken als alles klaar is? Of wanneer iemand al 20 jaar hypotheekrenteaftrek heeft gehad en daarom nog maar recht heeft op 10 jaar aftrek en dit de maandelijkse lasten dus verhoogd?

De Hypotheekadviseur reageert op vragen die klanten hebben bij het afsluiten van hun hypotheek, maar proactiviteit is natuurlijk ook belangrijk. Een klant koop één of twee keer in zijn leven een huis en ziet daarbij een hoop zaken over het hoofd. Vanuit zijn uitgebreide vakkennis weet de Hypotheekadviseur altijd belangrijke punten te benoemen waar de klant ook rekening mee moet houden.

Behalve persoonlijk contact met klanten heeft de Hypotheekadviseur ook veel contact met collega’s. De uiteindelijke aanvraag wordt beoordeeld door een Hypotheekacceptant die over het algemeen de klant niet kent of spreekt. De adviseur is de tussenpersoon die daarom goed in de gaten houdt hoe de afhandeling van een aanvraag loopt. En zoals iedereen heeft ook de Hypotheekadviseur ook wat administratieve taken die afgehandeld moeten worden.

Wat heeft een Hypotheekadviseur op zijn CV staan?

Om te beginnen: meerdere WFT-certificaten. Basis, Hypothecair Krediet en Vermogen zijn absoluut noodzakelijk om het merendeel van de vacatures te kunnen invullen. WFT Consumptief Krediet kan ook zeker van belang zijn. Het CV van de Hypotheekadviseur is over het algemeen vrij herkenbaar, het is een vrij homogene beroepsgroep. Het merendeel van de adviseurs heeft een HBO-opleiding in Economische richting en qua werkervaring is het hypotheken wat de klok slaat. Een klantcontactfunctie kan een goede opstap zijn, maar vaak heeft de Hypotheekadviseur in zijn vorige functie gewerkt als: Hypotheekadviseur.

 

Gerelateerde vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Onderstaande vacatures zijn mogelijk interessant voor jou!

Hypotheekspecialist

HBO
Fulltime
Amersfoort, Hilversum

Als Hypotheekspecialist beoordeel je hypotheekaanvragen van ondernemers. Een Hypotheekadviseur zet een aanvraag voor je op de werklijst en vervolgens ga je aan de slag.

debby_konaltempvoortestdaarnaverwijderen.png
Of neem contact op met Debby
Bel Debby op 06 - 53479604
Stuur Debby een e-mail
Stuur Debby een appje!
Bereik Debby op LinkedIn

Klantadviseur Kredieten

HBO
Fulltime
Amsterdam

Deze vacature is dé opstap voor een succesvolle carrière in het bankwezen. Ga aan de slag als Klantadviseur Kredieten!

aminelowres.png
Of neem contact op met Amine
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Stuur Amine een appje!
Bereik Amine op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

3031_cc-coffee-1.png