Wat doet een Agile Coach?

De Agile Coach is een verandermanager. De Agile filosofie werkt alleen optimaal als deze is verweven in de DNA van alle medewerkers. En dat duurt jaren. De Agile Coach gaat op zoek naar belemmerende factoren bij het implementeren (of optimaliseren) van de Agile manier van werken. Dit doet hij door alle lagen van de organisatie. Voor een manager is afstappen van een controlerende rol naar een faciliterende rol immers ook een behoorlijke verandering in houding. In sommige organisaties is Agile bovendien ‘deels’ geïmplementeerd, waardoor Agile teams samenwerking moeten zoeken met ‘niet Agile teams’. De Agile Coach pleit altijd vol overtuiging voor een volledige implementatie: in de praktijk is dit nog zelden zo. En dus neemt hij doorlopend een rol als ambassadeur aan binnen de organisatie.

Welke financiële dienstverleners zijn op zoek naar Agile Coaches?

Het merendeel van de financiële dienstverleners werkt gedeeltelijk of volledig Agile. De ING Bank staan met name bekend om hun verankering van deze filosofie in de werkcultuur. Als logisch gevolg is de vraag naar Agile Coaches bij ING het grootste.

Wat is het verschil tussen een Agile Coach en een Scrum Master?

De rol van de Scrum Master richt zich op het Agile maken van één scrumteam, of meerdere scrumteams. Hij is gericht op het optimaliseren van het scrumproces en het coachen van de Product Owner en andere leden van het scrumteam. De Agile Coach maakt Agile werken in de gehele organisatie mogelijk. Hij is doorlopend in gesprek met interne stakeholders over de factoren die Agile werken in de praktijk belemmeren.

Welke opleiding moet ik volgen om Agile Coach te worden?

Agile Coaches zijn vaak HBO opgeleid en leergierig. De gemiddelde Agile Coach heeft de opleiding Professional Scrum Master, een opleiding Yellow en/of Greenbelt en een coaching gerelateerde opleiding gevolgd. Het merendeel van de Agile Coaches heeft een teamleider of teammanager functies vervuld in het verleden.

 

Gerelateerde vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Onderstaande vacatures zijn mogelijk interessant voor jou!

Online Marketeer

HBO
Fulltime
Nieuwegein

De Online Marketeer drinkt bonenkoffie van Italiaanse kwaliteit. Ook houdt hij of zij zich bezig met CRM-marketing en SEO-optimaal schrijven. Je buurman en buurvrouw hebben ook gesolliciteerd op deze functie, dus reageer snel voor je deze unieke kans misloopt!

bodinesmallres.png
Of neem contact op met Bodine
Bel Bodine op 06-57757947
Stuur Bodine een e-mail
Stuur Bodine een appje!
Bereik Bodine op LinkedIn

Financieringsspecialist MKB

HBO
Fulltime
Amsterdam

Een MKB’er klopt bij de bank aan omdat hij financiering nodig heeft voor zijn nieuwe onderneming. Een Accountmanager MKB gaat uitgebreid in gesprek met deze klant en schat in of het geschreven Business Plan levensvatbaar is

dorien.png
Of neem contact op met Dorien
Bel Dorien op 06-10379395
Stuur Dorien een e-mail
Stuur Dorien een appje!
Bereik Dorien op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

3031_cc-coffee-1.png