Besteed voldoende tijd aan je overdracht

Er zijn drie simpele oorzaken waarom je gebeld wordt op je vakantie met een werkvraag:

  • Je collega heeft je overdracht niet gelezen;
  • Je overdrachtsdocument is niet volledig;
  • Er is geen structureel overnameproces op je afdeling.

Houd de oplossing bij jezelf. Oorzaken één en drie heb je niet zelf in de hand. Begin niet op vrijdagmiddag om 15:00 uur na te denken over wat je moet overdragen maar schrijf gedurende je laatste week punten op. Besteed tijd aan je overdacht. Desnoods je eigen tijd. Zorg ervoor dat dit document twee werkdagen voor je vakantie af is. Zitten er hele specifieke taken tussen? Bespreek ze de persoon die deze taak overneemt.

En word je dan alsnog gebeld? Ruzie maken met je collega is niet nodig. Subtiel duidelijk maken dat je echt veel aandacht hebt besteed aan je overdracht: dat wel!

Gun jezelf vakantie: laat je werktelefoon met rust

Je collega’s gunnen jou een welverdiende vakantie. Dus gun jezelf dit ook. Heb vertrouwen in de kwaliteit van je overdracht en de wijze waarop je collega’s hiermee omgaan. De bank stort heus niet in elkaar zonder jou. Laat de smartphone en de laptop thuis. Je zult zien dat je collega’s zich echt wel redden.

Plan zoveel mogelijk vooruit

Werk vooruit wanneer dit kan. Zeker voor complexe en specifieke dossiers. Desnoods blijf je één of twee dagen wat langer zitten zodat je voornamelijk taken achterlaat die door je collega’s uit te voeren zijn zonder je hulp. Beter één week van 45 uur en een échte vakantie dan gestoord worden tijdens het klaarleggen van je badhanddoek. Tijdens je vakantie moet het gebrek aan vrije stoelen bij het zwembad je grootste probleem zijn.

Plan één lange vakantie

Even vrij zijn is altijd lekker. Maar een week is kort. Wanneer ga je een weekje weggaat en je in die week ook nog het huis op moet ruimen en direct na terugkomst weer aan de slag moet heb je alsnog veel stress. Een week thuis is goed om achterstallige klusjes in te halen. Maar of je daar echt van bijkomt…?

Vertrek niet op dag één

Spring niet direct de eerste dag (of nacht) van je vakantie in de auto. Gebruik de eerste vakantiedag om thuis ook alles op orde te brengen. Handel klusjes af die een tijdje zijn blijven liggen, werk de tuin bij en handel verder alles af wat mogelijk in je hoofd blijft hangen. Zodat je écht op vakantie echt nergens aan hoeft te denken!

Gerelateerde vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Onderstaande vacatures zijn mogelijk interessant voor jou!

Traineeship Finance

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Versneld carrière maken in de financiële dienstverlening? Dan bestaat er geen betere start dan de Traineeship Finance.

aminelowres
Of neem contact op met Amine
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Stuur Amine een appje!
Bereik Amine op LinkedIn

Medewerker Bijzonder Beheer

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Als Medewerker Bijzonder Beheer begeleid je klanten met serieuze betalingsachterstanden. Klanten die al maanden hun hypotheek of persoonlijke lening niet hebben kunnen aflossen krijgen jou aan de lijn.

debby konaltempvoortestdaarnaverwijderen
Of neem contact op met Debby
Bel Debby op 06 - 53479604
Stuur Debby een e-mail
Stuur Debby een appje!
Bereik Debby op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

3031 cc coffee 1