Carrièreswitch in de sportschool

 Het grote bankverhaal begon allemaal in de sportschool. Aloys: ‘Ik was al een tijdje aan het dubben hoe ik verder wilde gaan. Ik voelde dat ik nu een carrièreswitch moest maken, voordat ik  te oud zou worden. Op de sportschool kwam ik op een gegeven in gesprek met een vriend van mij die vermogensbeheerder bij een bank was. Hij had daar allemaal mooie verhalen over en zo werd ik ook enthousiast. Helemaal uit de lucht vallen deed het overigens ook weer niet. Mijn moeder werkte vroeger namelijk ook bij een bank.’

Werken en leren tegelijk

Heel makkelijk was de verandering echter niet. ‘Ik moest natuurlijk gewoon mijn werk blijven doen en volgde tegelijkertijd de avondschool voor de WFT. Ik deed eerst de Basisopleiding en toen Hypothecair Krediet. Dit was natuurlijk totaal anders dan mijn werk als autospuiter. Veel mensen denken dan dat je waarschijnlijk helemaal niet goed bent in zulk theoretisch werk en zulke abstracte lesstof. Maar ik vond het leuk om te doen en de resultaten waren er ook naar.’

Solliciteren

Het probleem kwam eigenlijk pas toen Aloys klaar was met zijn WFT opleiding. ‘Het viel niet mee om een baan te vinden. Ik ben vooral bij detacheringsbureaus langs gegaan met de vraag of zij me bij een bank konden plaatsen. Zelf daar solliciteren heeft meestal niet veel zin. De meesten hadden zo hun vraagtekens bij een bijna 40-jarige autospuiter die bij een bank wil gaan werken. Ik werd dan ook steeds afgewezen. Op een gegeven moment kwam ik echter bij Carrierecafe terecht. Ik werd daar kritisch ondervraagd, maar ook echt uitgedaagd. We hadden een goede klik en hebben vervolgens mijn cv doorgenomen en aangepast.’

Carrierecafe

‘Daarna zorgde Carrierecafe voor een ingang bij een bank, zodat ik daar op gesprek kon komen. Dat ging nog niet zomaar. De bank wilde eigenlijk niet. Wat moeten we met die gozer? Gelukkig mocht ik alsnog komen en kreeg ik natuurlijk behoorlijk kritische en scherpe vragen. Na afloop van het gesprek twijfelde ik dan ook in hoeverre het goed was gegaan. Laritza, mijn contactpersoon bij Carrierecafe belde mij al snel op om het gesprek te evalueren. Vervolgens had ze goed nieuws: Ik was aangenomen!’

Niet stil blijven zitten

Inmiddels werkt Aloys al weer een jaar bij de afdeling hypotheken. Zijn advies: `Ik kom heel veel mensen tegen die niet of nauwelijks tevreden zijn over het werk wat ze doen. Ik  vind dat geklaag niet zo nuttig. Als je wilt veranderen, zul je het zelf moeten doen. Je moet uit je comfortzone durven te stappen en het avontuur aangaan. Het heeft mij veel gebracht. Ik ben er namelijk ook persoonlijk door veranderd. Ik voer nu dagelijks gesprekken met klanten en moet af en toe ook groepsgesprekken leiden. Allemaal dingen die ik me vroeger nooit voor had kunnen stellen.’ 
 

Gerelateerde vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Onderstaande vacatures zijn mogelijk interessant voor jou!

Traineeship Finance

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Versneld carrière maken in de financiële dienstverlening? Dan bestaat er geen betere start dan de Traineeship Finance.

aminelowres
Of neem contact op met Amine
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Stuur Amine een appje!
Bereik Amine op LinkedIn

Medewerker Bijzonder Beheer

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Als Medewerker Bijzonder Beheer begeleid je klanten met serieuze betalingsachterstanden. Klanten die al maanden hun hypotheek of persoonlijke lening niet hebben kunnen aflossen krijgen jou aan de lijn.

debby konaltempvoortestdaarnaverwijderen
Of neem contact op met Debby
Bel Debby op 06 - 53479604
Stuur Debby een e-mail
Stuur Debby een appje!
Bereik Debby op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

3031 cc coffee 1