Argument één: willen is beter dan moeten

Als je contract ten einde loopt moet je werk zoeken. Logisch? Jazeker. Geen bewuste keuze dus. Als je wel een contract hebt hoef je geen werk te zoeken. Doe je dit wel, dan is dat dus een bewuste keuze. En achter een bewuste keuze schuilt een intrinsiek sterke motivatie. En dat merkt een opdrachtgever ook. En daarom maak je dus meer kans op een nieuwe uitdaging.

Argument twee: recruiters willen jou

Recruiters komen op twee manieren aan CV’s. Eén: het CV komt naar de recruiter (via een sollicitatie). Twee: de recruiter gaat zelf op zoek naar een sterk CV. Ben je passief werkzoekend? Dan is de kans heel groot dat je CV als eens bekeken is door een recruiter. En onze recruiters gaan dus enorm blij zijn dat jij je CV instuurt en vraagt: wat heb je mij te bieden?

Argument drie: je blijft ontwikkelingen een stap voor

Laat je niet inhalen door ontwikkelingen in jouw werkveld. Blijf ze voor. Door zelf het initiatief te nemen toon je aan bezig te zijn met de toekomstbestendigheid van je eigen werk. En dat komt – wederom – heel sterk over bij een opdrachtgever. Wacht dus niet tot ontwikkelingen jou inhalen omdat je te lang twijfelt of je een volgende stap moet nemen, beweeg mee.

Argument vier: van baan wisselen is goed voor de portemonnee

Professionals hebben vaak ten onrechte het idee dat een vast dienstverband zorgt voor het hoogst mogelijke salaris. Er zijn genoeg onderzoeken die het tegendeel aantonen. Vaste medewerkers hebben vaak een vast groeipad waar niet of nauwelijks van wordt afgeweken. Grote kans dat je een flinke stap maakt in je carrière als je van baan wisselt. En dat betekent vaak een beter salaris.

Argument vijf: een goed gesprek verplicht je tot niets

Vacatures online bekijken voelt vrijblijvend aan. Een gesprek met een recruiter voeren daarentegen, dat lijkt minder vrijblijvend. Het geeft je het gevoel dat je al begint aan de volgende stap. Maar dat hoeft het geval te zijn. Een oriënterend gesprek verplicht je tot niets. Bovendien kom je meer te weten over wat je echt wil door de plannen uit je hoofd te halen en te bespreken.

Argument zes: tevreden is niet hetzelfde als gelukkig

Moet je manager je iedere dag zeggen dat het tijd is om naar huis te gaan terwijl je het gevoel hebt dat je er net bent?

Doe je zelfs de rotklussen met plezier omdat je weet dat het erbij hoort?

Twee keer ja? Dan ben je gelukkig op je werk. En dat is niet hetzelfde als tevreden met je werk!

Durf het aan en bel ons of stuur je CV in. Word werkgelukkig!

Gerelateerde vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Onderstaande vacatures zijn mogelijk interessant voor jou!

Recruiter

HBO
Fulltime
Utrecht, Utrecht

Ben jij gepassioneerd over het bankwezen en heb je ervaring in het rekruteren van toptalent? Word de Recruiter voor ons bedrijf en richt je op het vinden van de beste kandidaten voor vacatures binnen de bankensector in Nederland.

7662 corne bouwman
Of neem contact op met Corné
Bel Corné op 06-25354540
Stuur Corné een e-mail
Stuur Corné een appje!
Bereik Corné op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

3031 cc coffee 1