Carrierecafe maakt het via haar unieke verloningsmethodiek, CC-Staffing, extra aantrekkelijk om te opteren voor een flexbaan. Hierbij ga jij als Zelfstandig Medewerker aan de slag bij een opdrachtgever, terwijl jij feitelijk in loondienst bent bij ons. Rob Beemster ging de uitdaging met ons aan. Hij werkt sinds januari 2018 via Carrierecafe mee aan een derivatenproject van Rabobank Nederland, dat naar verwachting doorloopt tot eind 2018. Al sinds 1989 werkt hij in het bankwezen, vooral als zakelijk bankier. “De laatste jaren vinden hier de nodige reorganisaties plaats en wordt het steeds lastiger om een vaste aanstelling te vinden”, aldus Rob. “Toen ik vorig jaar wegging bij mijn vorige werkgever, begon ik proactief aan mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Daarbij kwam ik regelmatig de naam Carrierecafe tegen. Ik besloot te solliciteren op de functie van Hypotheekspecialist Zakelijk Inkomen. Enkele dagen na mijn sollicitatie ben ik voor een andere functie op kantoor uitgenodigd voor het voeren van een persoonlijk gesprek.”

Praktische hulp en tips
"Carrierecafe bleek echter een andere klus voor mij op het oog te hebben. Na de eerste kennismaking heeft Carrierecafe mij warm gemaakt voor een opdracht binnen het derivatenproject van Rabobank Nederland. Uiteindelijk ben ik met hen in zee gegaan. Ik ben ook benaderd door andere detacheringsbureaus, maar de persoonlijke benadering van Carrierecafe sprak mij ontzettend aan, zij namen echt de tijd voor mij. Zij hebben adviezen gegeven bij het schrijven van een motivatiebrief en de voorbereiding op het eerste sollicitatiegesprek. Dit was voor mij erg nuttig, omdat ik dat soort zaken al heel lang niet meer had hoeven doen. Zelfs nu spreek ik Bodine Buijserd en Dorien Smit elke week telefonisch. Daarnaast komen zij om de zoveel weken op kantoor om te kijken hoe het gaat, ik ben voor hen geen nummer.”

Even wennen
Inmiddels houdt Rob zich al bijna 9 maanden bezig met de herbeoordeling van rentederivaten bij Rabobank Nederland. “Alle medewerkers van het project werken met targets, zo moet ik een bepaald aantal dossiers per week afhandelen. Het was even wennen om in een team werkzaam te zijn, maar het is mooi om te zien hoe sommige twintigers door de materie heen vliegen. Dan merk je dat je inhoudelijke bagage ook een nadeel kan zijn. Elk dossier wordt nog een keer doorgenomen door een collega, het wij-gevoel overheerst. Het is compleet ander werk dan ik voorheen heb gedaan, maar ontzettend leuk en leerzaam om te doen.”

Flexibiliteit als grootste voordeel
De flexibiliteit ervaart Rob als belangrijkste voordeel van de gekozen werkconstructie. “Ik krijg gewoon betaald voor de uren die ik maak. Iedere maand stuur ik een overzicht naar Carrierecafe, waarna mijn salaris nog diezelfde dag wordt gestort. Voor mijn gewerkte uren bouw ik vrije dagen op, die ik mag opnemen wanneer ik wil. Ik werk 36 uur per week. Om de week heb ik woensdag vrij, zodat ik meer tijd kan besteden aan mijn zoon en dochter van respectievelijk 10 en 12 jaar oud. Een luxe die ik eerder nooit heb ervaren.” Zijn werkdag kan Rob zelf indelen. “Ik zit al om 7.00 uur achter mijn bureau in Hilversum, daardoor kan ik om 15.30 uur alweer vertrekken en ben ik rond 17.00 uur thuis bij mijn gezin. Ik moest op enkele vlakken eigen initiatief nemen, maar wat mij betreft wegen de voordelen ruimschoots op tegen de nadelen.”

 

Gerelateerde vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Onderstaande vacatures zijn mogelijk interessant voor jou!

Traineeship Finance

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Versneld carrière maken in de financiële dienstverlening? Dan bestaat er geen betere start dan de Traineeship Finance.

aminelowres
Of neem contact op met Amine
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Stuur Amine een appje!
Bereik Amine op LinkedIn

Medewerker Bijzonder Beheer

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Als Medewerker Bijzonder Beheer begeleid je klanten met serieuze betalingsachterstanden. Klanten die al maanden hun hypotheek of persoonlijke lening niet hebben kunnen aflossen krijgen jou aan de lijn.

debby konaltempvoortestdaarnaverwijderen
Of neem contact op met Debby
Bel Debby op 06 - 53479604
Stuur Debby een e-mail
Stuur Debby een appje!
Bereik Debby op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

3031 cc coffee 1