Solliciteren is een kans op een baan en als je een baan hebt, bouw je vakantiedagen op. Geldt dit ook voor werkzoekenden? Voor niet-werkzoekende lijkt solliciteren op vakantie.
Ze weten beter, maar voelen niet wat het is om zonder werk te zitten. Het vrij zijn, maar geen vrijheid hebben, moet ervaren worden om te begrijpen.

Werkzoekende doen er goed aan om af en toe een dag vrij te nemen, en gewoon op vakantie te gaan! Het hoofd leeg maken. Ruimte om wat anders te lezen dan functieprofielen.
Tijd voor het aanhalen van de familiebanden in plaats van het verbeteren van de (onnodige) sollicitatiebrief. Even niets doen!
Nu gun ik iedereen vakantie, maar voor de gemiddelde werkzoekende is dit niet eenvoudig. Geen werk hebben gaat onder je huid zitten. In het begin is er nog balans tussen verwerken van het ontslag, het op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging en rust nemen. Na verloop van tijd, als het rouwproces overgaat in teleurstelling, begint het te knagen.

Altijd maar weer uitleggen dat je zoekende bent en elke dag afwijzingen ontvangen!
Nieuwe pogingen wagen, soms tegen beter weten in en geen enkele reactie krijgen, of een onderbouwing die nergens op slaat. Het vak van sollicitant is er een vol teleurstellingen. Een baan met een grote mate van stress, moet momenten kennen van ontspanning. Vakantie tijd dus!

In topsport geldt dat degene die de juiste balans heeft tussen trainen en rusten het beste presteert, zo ook de werkzoekende. Dagelijks bezig zijn met solliciteren werkt. Op zijn tijd een dag vrij of nog beter een vakantie nemen, werkt beter! Daarvoor hoef je niet naar verre oorden, want ontspannen doe je in je hoofd.

HULP NODIG MET SOLLICITEREN?
Wij zijn ook tijdens de vakantieperiode actief op zoek naar nieuwe talenten!

Stuur je cv naar Carrierecafe! Wij helpen je graag met het vinden van de juiste baan! info@carrierecafe.nl

 

Gerelateerde vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Onderstaande vacatures zijn mogelijk interessant voor jou!

Traineeship Finance

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Versneld carrière maken in de financiële dienstverlening? Dan bestaat er geen betere start dan de Traineeship Finance.

aminelowres
Of neem contact op met Amine
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Stuur Amine een appje!
Bereik Amine op LinkedIn

Medewerker Bijzonder Beheer

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Als Medewerker Bijzonder Beheer begeleid je klanten met serieuze betalingsachterstanden. Klanten die al maanden hun hypotheek of persoonlijke lening niet hebben kunnen aflossen krijgen jou aan de lijn.

debby konaltempvoortestdaarnaverwijderen
Of neem contact op met Debby
Bel Debby op 06 - 53479604
Stuur Debby een e-mail
Stuur Debby een appje!
Bereik Debby op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

3031 cc coffee 1