Een goed CV én de juiste competenties

Risk & Compliance professionals moeten veel kunnen en weten. De hard skills zijn pittig maar er wordt ook op het gebied van soft skills veel verwacht. Professionals binnen de Compliance zijn leergierig en erg gericht op carrièreontwikkeling. Zodoende bieden wij ze legio opleidingsmogelijkheden. Voor veel professionals is dit een belangrijke reden om voor Carrierecafe te kiezen.

Maar met een goede opleiding alleen komt de professional er niet. In de 19 jaar dat Carrierecafe bestaat is compliance gegroeid van een bijzaak naar een absolute hoofdzaak. De laatste jaren zijn de competenties die worden gevraagd snel veranderd. Professionals kunnen zich niet langer verstoppen achter hun CV. Meebewegen met ontwikkelingen in de markt en een focus op zelfontplooiing zijn essentieel om mee te komen. De persoon achter het CV staat bij ons al 18 jaar centraal.

Wij zijn gespecialiseerd in het bankwezen

Als manager inhuur ben je op zoek naar een stabiele partner die doorlopend goede Compliance professionals levert. Waar kennis is van zowel de inhoud van functies als kennis van het vinden van de perfecte match op basis van bedrijfscultuur. Bij Carrierecafe werken recruiters die de bankwereld heel goed kennen. Recruiters die louter en alleen zoeken naar bankmedewerkers. Superspecialisten dus.

De perfecte match vinden is maatwerk

Een duurzame relatie tussen werknemer en werkgever is vooral afhankelijk van culturele overeenkomsten. Wij kennen de bancaire bedrijfsculturen heel goed en nemen die kennis mee bij het zoeken naar de perfecte match! We voeren eerlijke gesprekken met onze professionals. Zonder oordeel. Houden ze bijvoorbeeld van een duidelijk hiërarchie? Prima. Dan plaatsen we een professional in een bank met een hiërarchische cultuur. Alles staat of valt bij eerlijkheid. Wij zijn eerlijk tegen onze professionals en daardoor zijn zij ook eerlijk tegen ons.

Een groot netwerk maakt ons flexibel en wendbaar

Persoonlijk contact is voor ons waanzinnig belangrijk! We nodigen alle potentiële kandidaten uit om persoonlijk kennis te komen maken. Wanneer we niet direct een perfecte passende functie hebben houden we contact. We leiden iedereen rond in ons gezellige pand in Nieuwegein. Zodat ons bedrijf een gezicht krijgt. Een sympathiek gezicht. Dit leidt tot herhaalbezoeken, zowel digitaal als fysiek, en maakt dat we een groot netwerk aan professionals hebben opgebouwd. Dit stelt ons in staat zeer snel te schakelen als we een vacature binnenkrijgen. Het maakt ons flexibel en wendbaar.

De krapte op de arbeidsmarkt: de feiten

Volgens het CBS zijn er 90 openstaande vacatures per 100 werklozen (3de kwartaal 2019). De spanning op de arbeidsmarkt neemt al sinds het derde kwartaal van 2013 toe. Tijdens het tweede kwartaal van 2019 was de krapte op zijn hoogtepunt: op dat moment waren er 93 vacatures per 100 werklozen. Het aantal werklozen daalt al sinds het eerste kwartaal 2014 vrijwel constant, slechts uitgezonderd door het tweede kwartaal van 2019.

De krapte in het bankwezen: de feiten

Wanneer je het bankwezen in de breedte bekijkt is het krapteprobleem niet zo groot als in veel andere sectoren. Dit heeft een simpele reden: automatisering. Er verdwijnen een hoop functies, met name in de hoek van de hypotheken. In de CBS-cijfers heeft de financiële dienstverlening een bijzondere positie: het aantal banen neemt af (gebaseerd op eerste kwartaal van 2019), waar bij vrijwel iedere andere sector de groei van banen aanzienlijk is. Dit biedt een hoop kansen voor omscholing. Er zijn immers genoeg bankiers, alleen is het aantal bankiers met een Compliance-achtergrond nog te beperkt. Omscholing is een complex verhaal. Een senior hypotheekacceptant maakt niet zomaar de overstap naar een senior rol als CDD-analist. Maar we bieden onze professionals altijd een oplossing op maat. Kortom: is omscholing nodig om de stap te maken naar een junior rol in de compliance en de professional wil dit heel graag? Dan passen we er een mouw aan! Door via Carrierecafe professionals aan te nemen vermijd je als inhuurmanager zelf de risico’s die omscholing met zich meebrengen.

Op zoek naar goede Compliance professionals?

Hulp nodig bij het vinden van de juiste professionals? Wij nemen deze zorgen graag van je over! Je bereikt ons door te bellen naar 030 29 26 070 of te mailen naar hr-support@carrierecafe.nl. Wij reageren snel!

Gerelateerde vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Onderstaande vacatures zijn mogelijk interessant voor jou!

Quality Checker CDD

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

De Quality Checker is verantwoordelijk voor het controleren van het werk van KYC Analisten bij banken. Nadat zij hun onboarding of review hebben afgerond ben jij aan zet.

lesleyrond mailfoto
Of neem contact op met Lesley
Bel Lesley op 0655805744
Stuur Lesley een e-mail
Stuur Lesley een appje!
Bereik Lesley op LinkedIn

Medior AML Analist

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Als AML Analist beoordeel je geheel zelfstandig afwijkende transacties, over het algemeen van zakelijke klanten. De Team Lead AML kent je een paar pittige vraagstukken toe waarmee je vervolgens aan de slag gaat.

max4353 lowres
Of neem contact op met Max
Bel Max op 0625104691
Stuur Max een e-mail
Stuur Max een appje!
Bereik Max op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

3031 cc coffee 1