Beste werkgevers van Nederland (Intermediair)

Beste Werkgever van Nederland Positie Rabobank
2008 3
2009 1
2010 1
2011 1
2012 1
2013 1
2014 2
2015 4
2016 4
2017 3
2018 1
2019 11
2020 6
2021 10
2022 10

Waarom werken bij de Rabobank?

De Rabobank heeft 9,5 miljoen klanten wereldwijd en ruim 40.000 medewerkers. De bank klein noemen is dus niet op zijn plaats. Maar de boerenleenbank blijft een toegankelijke bank met een sterk lokaal karakter. Er zijn nog steeds 89 lokale vestigingen waar klanten terecht kunnen. Het digitale tijdperk heeft zijn intrede gedaan maar de bank is zijn persoonlijke aanpak niet verloren. Er bestaan nog steeds heel veel professionals die het leuk vinden om direct met klanten te werken. En dat kan. Bij de Rabobank.

Als een stabiel schip in de storm

Niet iedereen houdt van een constant veranderende omgeving. In het huidige dynamische digitale tijdperk zoeken veel professionals juist naar rust op hun werk. Natuurlijk, ook de Rabobank ontwikkelt zich, en dat geldt ook voor het personeel dat er werkt. Maar de cultuur van deze bank is voor veel professionals vergelijkbaar met een stabiel schip in een heftige storm. Een schip dat ze het vertrouwen geeft om afstand te nemen van de storm en er rationeel naar te kijken. Die rust in de chaos maakt dat ze iedere uitdaging met vertrouwen tegemoet kunnen treden.

36 uur is toch fulltime?

Het antwoord op de vraag: “Hoeveel uren zou je willen werken?” wordt door de Rabobank-veteraan steevast beantwoord met de reactie: “Fulltime.” Vrij vertaald: 4*9 uur, 36 uur dus. En waarom niet? In de bancaire sector is een werkdag van 9 uur prima haalbaar. Voor je concentratievermogen is het een uitdaging, maar het is goed te doen. Zolang je ervoor zorgt dat tijdens je pauze echt even bijtankt kan je prima 9 uur productief zijn op een werkdag.

Wanneer je vier dagen werkt is de balans tussen werk en privé beter. Zeker wanneer je kinderen combineert met een pittige baan kan die dag minder een enorm verschil maken. De Rabobank heeft die balans verankerd in haar HR-beleid: thuiswerken is bijvoorbeeld in de cultuur geïntegreerd. Een gelukkige werknemer is een productieve werknemer. En een vierdaagse werkweek draagt daaraan bij.

Trots op je Werkgever: ja, ik werk bij Rabobank!

Rabobank wordt geassocieerd met positieve investeringen, in de lokale en landelijke sport bijvoorbeeld. Of goede doelen dankzij zijn Rabobank Foundation. Je weet pas echt hoe je over je werkgever denkt wanneer iemand je op een verjaardag vraagt: “Waar werk je?” Geef je snel en luid antwoord dan weet je genoeg. Mompel je de naam van je werkgever weg achter je drinkhand dan is het mogelijk tijd voor wat anders. Rabobank is typisch een werkgever waar ook veel buitenstaanders een positieve associatie bij hebben. En bij een dergelijke bank blijf je natuurlijk graag werken!

Gerelateerde vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Onderstaande vacatures zijn mogelijk interessant voor jou!

Junior Adviseur MKB

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Als Adviseur MKB ben je hét aanspreekpunt van de bank voor zakelijke klanten die geen vaste Accountmanager hebben. Voor het merendeel zijn dit MKB-klanten uit je eigen regio.

aminelowres
Of neem contact op met Amine
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Stuur Amine een appje!
Bereik Amine op LinkedIn

Senior Adviseur MKB

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Als Senior Adviseur MKB ben je hét aanspreekpunt van de bank voor zakelijke klanten die geen vaste Accountmanager hebben. Voor het merendeel zijn dit MKB-klanten uit je eigen regio.

aminelowres
Of neem contact op met Amine
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Stuur Amine een appje!
Bereik Amine op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

3031 cc coffee 1