Digitale bankierseed

Redactionele bronvermelding foto: Tada Images/Shutterstock.com

Bjorn haalt op maandagmiddag een laptop van het kantoor van ABN AMRO te Den Bosch op. Hij heeft een gecodeerde pas gekregen waarmee hij het gebouw in kan en waarmee hij ook toegang heeft tot de laptop. Een medewerker die netjes op afstand blijft helpt hem met het installeren van Teams. Microsoft Teams is momenteel een onmisbare App voor veel bedrijven en dit geldt ook voor ABN AMRO.

De bankierseed legt hij die avond digitaal af. De volledige bankierseed wordt via Teams voorgelezen door een toekomstige collega waarna Bjorn de woorden “dat verklaar en beloof ik” uitspreekt. De ondertekening van de eed gebeurt ook digitaal. “Een mooie ceremonie”, aldus Bjorn.

Eerste digitale werkdag

Op dinsdag begint het inwerktraject. Na een welkomstwoord van het Management Team vindt er een digitale kennismaking plaats met alle nieuwe KYC Analisten en enkele vaste medewerkers van het team. De nieuwe analisten worden in twee teams verdeeld en krijgen een teambegeleider toegewezen. Een digitaal voorstelrondje is toch anders dan een kennismaking aan tafel. “Maar alle teamleden zijn gedisciplineerd genoeg om iedereen rustig zijn of haar verhaal te laten vertellen. Vragen worden netjes gesteld in beurten.”

Bank leren kennen tijdens digitale workshops

Via diverse sessies in Microsoft Teams worden de nieuwe analisten wegwijs gemaakt in het beleid van de bank en de belangrijkste systemen om KYC-analyses te doen. In workshop in Teams worden de teamleden inhoudelijk ingewerkt. Het verschil met een ‘normaal inwerktraject’ is met name de wijze waarop je tussen de sessies door je tijd besteedt. Nog meer inlezen, documenten bekijken. Je kunt geen rondje lopen en met nieuwe collega’s praten. Je doet echt alles zelfstandig. “Vanaf de tweede week heb ik wel een buddy die ik inhoudelijke vragen kan stellen. Die is heel behulpzaam en reageert snel. Bijna alles gaat via de chat. Als het wat ingewikkelder is doen we aan beeldbellen.”

Intensiever dan offline inwerken?

Het is voor Bjorn een tijdje geleden dat hij een inwerktraject heeft doorlopen. Daarom vindt hij het lastig om vast te stellen of er grote verschillen zijn tussen een ‘normaal’ en een volledig digitaal inwerktraject. “Maar je zit wel echt de hele tijd bij je laptop. Normaal gesproken verdeel je de aandacht natuurlijk meer. Je hebt nu immers geen collega’s om je heen.”

Digitale pubquiz

Op vrijdagmiddag is er even tijd voor wat ontspanning. De eerste week zit er immers bijna op. Ook deze ontspanning gaat digitaal: in de vorm van een pubquiz welteverstaan! In groepjes van vier worden vragen de gebruikelijke pubquizvragen over muziek, films en andere onderwerpen beantwoord. De quizmaster is voor iedereen zichtbaar in Teams, maar de teamleiden zien elkaar niet. Via de chat bepalen ze samen welk antwoord ze insturen. Het team van Bjorn komt over het algemeen snel tot een antwoord en staat op een gegeven moment op de eerste plek. Uiteindelijk worden ze tweede. “De eerste inwerkweek is behoorlijk intensief. De afsluiting met een pubquiz heb ik daarom als zeer ontspannend ervaren.”

Gerelateerde vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Onderstaande vacatures zijn mogelijk interessant voor jou!

Quality Checker CDD

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

De Quality Checker is verantwoordelijk voor het controleren van het werk van KYC Analisten bij banken. Nadat zij hun onboarding of review hebben afgerond ben jij aan zet.

lesleyrond mailfoto
Of neem contact op met Lesley
Bel Lesley op 0655805744
Stuur Lesley een e-mail
Stuur Lesley een appje!
Bereik Lesley op LinkedIn

Medior AML Analist

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Als AML Analist beoordeel je geheel zelfstandig afwijkende transacties, over het algemeen van zakelijke klanten. De Team Lead AML kent je een paar pittige vraagstukken toe waarmee je vervolgens aan de slag gaat.

max4353 lowres
Of neem contact op met Max
Bel Max op 0625104691
Stuur Max een e-mail
Stuur Max een appje!
Bereik Max op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

3031 cc coffee 1