Teleurstelling en een nieuwe start

In april 2016 raakte Guido onverwacht zijn baan kwijt. Een flinke teleurstelling, maar niet eentje waardoor hij moedeloos raakt. Hij besluit zich te heroriënteren en komt uiteindelijk uit bij een baan binnen de financiële sector, het gebied waarop hij is afgestudeerd. Om hier binnen te komen, reageert hij op een baan via Carrierecafe. Vervolgens gaat hij aan de slag als medewerker van het adviescentrum bij ABN AMRO. Hij haalt zijn WFT-diploma`s en gaat met grote ambities aan de slag.

Ambitie

“Ik was en ben altijd gemotiveerd om er wat van te maken," vertelt Guido. "Ik merkte al snel dat het werk wat onder mijn niveau lag. Gelukkig kreeg ik al snel de kans om mee te doen met een traineeship om mijzelf verder te ontwikkelen richting het oriëntatieteam. Ik kreeg één keer per maand een training door ervaren bankmedewerkers en nam daarbij ook zelf veel initiatief. Bijvoorbeeld om mee te lopen binnen oriëntatie. Ik was bezig met het voeren van intakegesprekken om te bepalen wat een klant maximaal kon lenen voor een hypotheek. Dit wordt bepaald aan de hand van het inkomen, het werk, de persoonlijke situatie en een eventuele schuld.” En het resultaat mocht er zijn. Begin januari mocht Guido onderdeel uitmaken van het oriëntatieteam!

Een kleine tegenslag

Heel vanzelfsprekend was dat niet, want in de tussentijd brak er een vervelende periode aan voor Guido. “2016 was een zwaar jaar met wat vervelende persoonlijke omstandigheden. Ik was nog maar een paar maanden aan de slag bij mijn opdrachtgever, toen er een lichte overspanning plaatsvond. Ik werd de halt toegeroepen en heb mijn enorme drive even opzij moeten zetten.”

Herstel

De eerste periode deed Guido het rustig aan en pakte hij voorzichtig de draad weer op. “Ik zat nog in mijn beginperiode én was bang dat ik mijn baan zou kwijtraken. Gelukkig gingen zowel Carrierecafe als ABN AMRO heel goed om met mijn situatie. De ambities bloeiden weer op doordat ik mijn hart kon luchten bij Dorien Smit, Bodine Buijserd en Femke Reichgeld van Carrierecafe. Daarnaast heb ik veel gehad aan Oscar Lakeman (manager ABN AMRO), vrienden en familie. In plaats van mij weg te sturen, kreeg ik extra veel tijd en ruimte om aan mijn herstel te werken. Ik ging in therapie tijdens werktijd en kreeg toestemming om mezelf op te laden in Zuid-Afrika.”

De Toekomst

Guido blijft realistisch: "Een tegenslag blijft altijd in je hoofd zitten, maar het heeft mij ook gemaakt tot de persoon die ik nu ben! Ik herken de signalen nu gelukkig veel sneller en kan er beter mee omgaan. Ik ben ontzettend gelukkig dat ik met mijn tomeloze ambities, nieuwsgierigheid in collega's én mijn positieve instelling, beloond ben met een contract bij de opdrachtgever.” Guido past uitstekend in het toekomstige profiel: creatief, ondernemend én technologisch sterk onderlegd.

Gerelateerde vacatures

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Onderstaande vacatures zijn mogelijk interessant voor jou!

Traineeship Finance

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Versneld carrière maken in de financiële dienstverlening? Dan bestaat er geen betere start dan de Traineeship Finance.

aminelowres
Of neem contact op met Amine
Bel Amine op 0621347361
Stuur Amine een e-mail
Stuur Amine een appje!
Bereik Amine op LinkedIn

Medewerker Bijzonder Beheer

HBO
Fulltime
Utrecht, Landelijk

Als Medewerker Bijzonder Beheer begeleid je klanten met serieuze betalingsachterstanden. Klanten die al maanden hun hypotheek of persoonlijke lening niet hebben kunnen aflossen krijgen jou aan de lijn.

debby konaltempvoortestdaarnaverwijderen
Of neem contact op met Debby
Bel Debby op 06 - 53479604
Stuur Debby een e-mail
Stuur Debby een appje!
Bereik Debby op LinkedIn

Wij werken onder andere voor...

Even kennismaken?

Kom gerust bij ons langs voor een kopje koffie of thee. We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw verhaal!

3031 cc coffee 1